Quantcast
Channel: فـردوس عـدالـت
Viewing all 151 articles
Browse latest View live

آیا دولت بعدی آمریکا می‌تواند توافق احتمالی هسته‌ای را لغو کند؟

$
0
0
 

آیا دولت بعدی آمریکا می‌تواند توافق احتمالی هسته‌ای را لغو کند؟ ایران می‌تواند از «اصل حق شرط» استفاده کند

توافق هسته‌ای که قرار است منعقد شود چه ویژگی‌هایی از نظر حقوق بین‌الملل دارد و آیا دولت بعدی آمریکا می‌تواند بعد از پایان دوران ریاست جمهوری اوباما آن را نادیده بگیرد یا لغو کند.


 روز دوشنبه (دیروز) یک گروه 47 نفری از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا در یک نامه سرگشاده به رهبران ایران هشدار دادند که هرگونه توافق هسته‌ای که با دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا به امضا درآید بعد از پایان دوران ریاست‌جمهوری اوباما معتبر نیست و ادامه نخواهد داشت. این نامه بازتاب بسیار زیادی در رسانه های جهان داشت و متعاقب آن واکنشهای زیادی نیز در پی داشت...


درگذشت استاد بزرگ آيين دادرسي كيفري

$
0
0
http://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1391/12/11/874877_347.jpg

 

درگذشت استاد بزرگ آيين دادرسي كيفري كشورمان دكتر محمود آخوندي را به جامعه حقوقي تسليت ميگوييم از شمار دو چشم يك تن كم وز شمار خرد هزاران بيش...

 

مزاحمت تلفنی، جرمی غیرقابل گذشت

$
0
0
http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/12/26/13931226000484_PhotoA.jpg

 



جرم مزاحمت تلفنی چگونه محقق می‌شود و آیا این جرم قابل گذشت است، همچنین اعلام رضایت مادری که قیم فرزند خردسال خود است پس از شکایت امکان‌پذیر است یا خیر؟


برخی از جرائم که در ماده 104 قانون مجازات اسلامی آمده است قابل گذشت هستند. اما برخی از جرائم تکلیفشان مشخص نیست مانند مزاحمت تلفنی که اداره کل حقوقی قوه‌قضائیه در این باره توضیح می‌دهد.

سؤال

1ـ با توجه به اینکه جرائم قابل گذشت در ماده 104 قانون مجازات اسلامی مصوّب 1392 احصاء گردیده، علت وضع ماده 103 قانون مذکور چه بوده؟ آیا ایجاد مزاحمت تلفنی  مصداق ماده 103 است؟

2ـ فردی در شهر الف به شهر ب زنگ می‌‌زند و به دروغ خود را کارمند دادگستری معرفی می‌‌کند. در صورت طرح شکایت علیه نامبرده آیا دادسرای شهر الف صالح به رسیدگی است یا ب؟

3ـ در صورت ارسال پیامک حاوی توهین و افتراء از طریق تلفن همراه از شهر الف به شهر ب، آیا شهر مبداء صالح به رسیدگی است یا شهر مقصد؟ (رأی وحدت رویه صرفاً در خصوص مزاحمت تلفنی محل مقصد را صالح اعلام نموده است)

4ـ چنانچه مادری قیم فرزند خردسال خود شود، آیا بعد از طرح شکایت می‌‌تواند اعلام رضایت کند یا حضور پدر و اعلام رضایت ولی ضروری است؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه

1ـ با توجّه به صدر مادّه 103 قانون مجازات اسلامی مصوّب 1392، اصل بر غیرقابل گذشت بودن جرایم است و جرایم قابل گذشت در مادّه 104 قانون فوق­الذکر احصاء شده است و جرم موضوع مادّهّ 641 قانون مجازات اسلامی مصوّب 1375 از جمله آنها نیست و در نتیجه قابـل گذشت نیست، زیرا قانـونگذار که در مقام بیان جرایم قابل گذشت بوده، مع­الوصف جرم مزاحمت تلفنی را قابل گذشت ندانسته است. بدیهی است قسمت اخیر ماده 103 قانون مجازات اسلامی مصوّب 1392 ناظر بر جرایم منصوص در شرع نظیر قصاص و قذف می‌‌باشد.

2و3ـ شرط تحقق جرم مزاحمت تلفنی، استماع الفاظ یا رسیدن اعمال موضوع جرم به مخاطب است و این بخش از عنصر مادی جرم در محلّ اقامت بزه دیده محقق می‌‌شود لذا این محلّ، محلّ وقوع جرم محسوب می‌‌شود.

4ـ قیّم موّقت که در اجرای مادّه72 قانون آئین دادرسی کیفری منصوب می‌‌گردد، اختیارات عام و کلّی ولی را ندارد و لذا حق گذشت مجانی نسبت به حقوق صغیر را ندارد

میزان نفقه چقدر است و چگونه می‌توان آن را مطالبه کرد

$
0
0
خبرگزاری فارس: میزان نفقه چقدر است و چگونه می‌توان آن را مطالبه کرد/ هزینه‌های تحصیل هم جزو نفقه زن است

 


میزان نفقه چقدر است و چگونه می‌توان آن را مطالبه کرد/ هزینه‌های تحصیل هم جزو نفقه زن است

نفقه طلب زن از مرد است و در صورت عدم پرداخت زوجه می‌تواند به دادگاه مراجعه و طلب خود را زنده کند.


به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس،‌ «زن باید بساز باشد» جمله‌ای است که بارها و بارها از دوروبری‌هامان شنیده‌ایم. اما این جمله به معنای آنست که زن باید از حق و حقوق خود بگذرد و مورد ظلم واقع شود یا اینکه زن باید قناعت پیشه کند و فراتر از توان همسرش از او درخواستی نداشته باشد؟

مساله مهمی که معمولا زنان ایرانی به آن خیلی توجه نمی‌کنند نفقه است.

زن نفقه‌اش را از مرد طلبکار است و طبق ماده 1115 قانون مدنی اگر شوهر از پرداخت نفقه خودداری کرد زن حق دارد به دادگاه مراجعه کند و دادگاه نیز مکلف است که میزان نفقه زن را بر مبنای وضعیت زن و متناسب با شأن خانوادگی او تعیین و شوهر را به پرداخت آن الزام نماید.

حال چند سوال پیش می‌آید:

1. میزان نفقه زن چقدر است و چگونه تعیین می‌شود؟

2. زن چگونه می‌تواند نفقه خود را مطالبه کند؟

3. پس از فوت همسر نفقه زن چگونه پرداخت می‌شود؟

4. نفقه از چه زمانی بر عهده مرد است؟

5. آیا هزینه‌های تحصیل هم جزو نفقه است؟

در پاسخ به اولین سوال باید گفت: ماده 1107  قانون مدنى جمهوری اسلامی ایران نفقه را تامین همه نیازهاى متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، لباس، غذا، اثاث منزل و هزینه‌هاى درمانى و بهداشتی و خادم در صورت عادت تعریف می‌کند.

تعیین نفقه بر اساس شئون خانوادگی و وضع مالی مرد

البته این تامین در مناطق و جاهای مختلف میزان و اندازه متفاوتی دارد و قانون برای آن حد مشخصی در نظر نگرفته است. به عبارتی میزان نفقه را شئون خانوادگی زن، عرف و عادت ساکنان هر منطقه و صد البته وضع مالی مرد تعیین می‌کند. ضمن آنکه اگر زن و مردی در رقم تعیین شده توافق نداشته باشند، دادگاه میزان آن را مشخص می‌کند.

اما اگر مردی از پرداخت نفقه خودداری کرد می‌توان از طریق مراجعه به دادگاه آن را دریافت کند. زن در یک برگه عادی شکایت خود را نوشته و آن را به دادگاه ارائه می‌دهد در این صورت به شکایت وی خیلی سریع رسیدگی می‌شود و مرد ملزم و محکوم به پرداخت نفقه خواهد شد در این صورت اگر مرد از پرداخت نفقه خودداری کند به زندان می‌رود البته لازم به ذکر است که نفقه مربوط به زمان حال از طریق کیفری قابل مطالبه و نفقه مربوط به گذشته با ارائه دادخواست حقوقی قابل پرداخت است .

5 ماه حبس برای مردی که نفقه نمی‌پردازد

طبق ماده 642 هر کس با داشتن استطاعت مالی نفقه زن خود را در صورت تمکین ندهد یا از پرداخت نفقه سایر اشخاص واجب النفقه امتناع نماید دادگاه او را به سه ماه ویک روز تا پنج ماه حبس محکوم می نماید .

در بحث نفقه، قانون توجهی به توان مالی مرد ندارد، اما مطابق رویه های موجود، تمام کارشناسان نفقه در هنگام تعیین مبلغ، به توان مالی مرد نیز توجه می‌کنند، به طوری که اگر مرد توان مالی خوبی داشته باشد، حتما نفقه بالایی برای زن تعیین می‌کنند.

اگر مردی با توان مالی کم به سراغ دختری از طبقه بالا برود قانون گذار به نیازهای زن متناسب با شأن او توجه دارد و زیاد کاری با توان مالی مرد ندارد، به عبارتی اگر مرد برای بدست آوردن جایگاه خاص با زنی از طبقه بالا ازدواج کند طبق قانون باید نفقه متناسب با شأن او را بپردازد.

البته زنانی که دچار این مشکل هستند زیاد خوشحال نباشند زیرا در این ماجرا رویه ای وجود دارد که بر اساس آن کارشناسان به خاطر مصالح خانواده، اعسار مرد (ناتوانی مالی) را به صورت پنهان در نظر می‌گیرند و در تعیین میزان نفقه، مراعات مرد را می‌کنند.

نفقه بعد از مرگ شوهر

زنان بدانند که بعد از مرگ همسر خود نیز به آنها در مدت معینی (عده) نفقه تعلق می‌گیرد. به موجب اصلاحی سال 1381 قانون مدنی زن در زمان عده همسر فوت شده خود می‌تواند از اموال کسانی که پرداخت نفقه بعد از مرگ مرد به عهده آنان است نفقه طلب کند. اگر شوهر فوت نکرده باشد و مفقود شده باشد زن می‌تواند به دادگاه مراجعه کند و حاکم شرع نیز از اموال غایب به قدر نفقه در اختیار زوجه قرار می‌دهد.

در فاصله عقد و عروسی نفقه تعلق نمی‌گیرد

در فاصله میان عقد و انجام ازدواج نفقه ای به زن تعلق نمی‌گیرد مگر اینکه زن برای شروع زندگی اعلام آمادگی کرده باشد اما مرد از بردن همسرش خودداری کند که در این صورت زن صاحب نفقه می‌شود. در این صورت نیز زن باید بتواند ادعای خود را ثابت کند یعنی یا باید به نزدیک‌ترین مجتمع قضایی محل سکونت خود مراجعه و 3 برگ اظهار نامه دریافت و آمادگی خود را اعلام کند یا اینکه چند نفر را به شهادت بگیرد و استشهادیه‌ای تنظیم کند.

همچنین به زنی که بعد از عقد شروع به زندگی زناشویی و رفتن به خانه شوهر را مشروط به پرداخت مهریه کند نفقه تعلق می گیرد و مرد باید نفقه وی را بپردازد. این امر در ماده 1085 قانون مدنی به طور کامل آمده است.

اما به طور طبیعی از زمان شروع زندگی زناشویی پرداخت نفقه بر مرد واجب می‌شود.

در خانه همسرتان به تحصیل ادامه دهید

 در میان همه دعواهای زن و شوهری و نفقه ای، این سوال پیش می‌آید که آیا هزینه‌های تحصیل زن نیز جزو نفقه و به عهده مرد است.

در این باره دو عقیده وجود دارد: یکی نظر این است که نفقه فقط شامل نیازهاى ضرورى با توجه به عرف است که تحصیل جزو آن نمی‌شود و دوم اینکه براساس عرف تأمین هزینه لوازم اولیه و آسایش جزو نفقه بوده و تأمین مخارج تحصیل نیز جزو نیازهاى اولیه زندگى امروز محسوب و در زمره نفقه به حساب می‌آید.

در ماده 1107 قانون مدنى نیز «تمام نیازهاى متعارف» جزو نفقه به حساب آمده است که هزینه‌های تحصیل را نیز شامل می‌شود. به قول معروف تحصیل به خرج شوهر.

اما باید گفته شود که پرداخت نفقه زن به دو صورت ممکن است، یکى آنکه زن به طور مداوم و روزمره درمنزل مرد نیازهاى خود را تأمین می کند و آن دو برسر یک سفره هستند، راه دوم نیز به این صورت است که زن به طور روزانه یا ماهیانه یا هفتگى نفقه خود را به طور جداگانه طلب کند که دراین صورت مرد مکلف است این مبلغ را بپردازد.

همچنین عقد موقت نفقه ندارد الا اینکه در زمان عقد شرط شده باشد که باید نفقه پرداخت شود.

در پایان ذکر این نکته ضروری است که طبق ماده 1085 قانون مدنی زن حق دارد تا زمانی که مهریه به او پرداخت نشده از انجام وظایفی که در مقابل شوهر دارد امتناع کند به شرط آن که مهریه دارای اجل و زمان نباشد و به اصطلاح حال باشد، پس اگر مهریه زن پرداخت مبلغی برای دو سال بعد از عقد باشد مهریه زن مؤجل است نه حال، لذا زن حق ندارد از انجام وظایف خود امتناع کند.

باید توجه داشت اگر زن به واسطه عدم پرداخت مهریه از انجام وظایف خود در مقابل شوهر خودداری نماید این امر مانع از استحقاق برای دریافت نفقه نیست.

همچنین زمانی پرداخت نفقه بر مرد واجب می‌شود که همسرش به او تمکین کند و به وظایف زناشویی خود عمل کند.

انجمن علمی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد

$
0
0

 

 

** از این پس امکانی نو برای دیده شدن نوشتار های حقوقی شما **

مخاطبین محترم فصلنامه ی حقوقی داد و بیداد می توانند از 23 فروردین جهت دریافت رایگان شماره نخست نشریه حقوقی داد و بیداد / دوره جدید، به دفتر انجمن علمی-دانشجویی و یا محل مطبوعات دانشکده علوم اداری و اقتصادی مراجعه فرمایند.

تاریخ انتشار شماره بهار (شماره دوم) : 15 خرداد ماه 1394

مشتاقانه منتظر دریافت پیشنهادات و انتقادات شما حق دوستان در هیات تحریره نشریه هستیم.

umdadobidad@gmail.com
09359644244

 

**مسابقه ملی عکاسی عدالت اجتماعی**

$
0
0

 

Displaying photography1.jpg

 

**مسابقه ملی عکاسی عدالت اجتماعی**

همراه با 3 جایزه نقدی 50 هزار تومانی

محور های پیشنهادی:


بی عدالتی و نابرابری در زندگی شهری

نقض یا رعایت حقوق محیط زیست

نقض قوانین راهنمایی و رانندگی

نقض یا رعایت حقوق شهروندی

نقض یا رعایت حقوق بشر

بروکراسی-- کاغذبازی

دانشجوی حقوقی

کودکان کار

بزه و جرم

و . . .

ارسال آثار به :

Lawpic1@gmail.com

تا تاریخ 1394/2/28

با هر کیفیت و دوربین --- با ذکر مشخصات و شماره تماس

 

برگزاری نمایشگاه:

4 الی 10 خرداد ماه 1394

دانشکده علوم اداری و اقتصادی دانشگاه فردوسی مشهد

 

کتاب

$
0
0
با خبر شدیم که دو کتاب توسط اقای حمیدرضا دانش ناری ( دارنده مدال برنز شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویی حقوق در سطح کشور به عنوان نماینده دانشگاه فردوسی، از دانش آموختگان برتر مقطع کارشناسی دانشگاه فردوسی با معدل ۱۹/۲۰و دانش آموخته برتر مقطع کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی  دانشگاه تربیت مدرس با معدل ۱۸/۴۲)  به صورت تالیف و ترجمه منتشر شده است. ضمن تبریک به جناب اقای دانش ناری، کتاب های ایشان را به علاقمندان حوزه علوم جنایی به ویژه دانشجویان دوره کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی معرفی میکنیم.
۱- ترجمه و تحقیق کتاب جرم شناسی انتقادی معاصر، دکتر مهرداد رایجیان اصلی و حمیدرضا دانش ناری، انتشارات دادگستر، پاییز ۹۲.
جرم شناسی انتقادی به عنوان حدیدترین رویکرد جرم شناسانه، به تبیین نقش نظام سیاسی حاکم در ارتکاب جرایم مختلف می پردازد. به عقیده متخصصان این حوزه، نابرابری ریشه ارتکاب حرم است، نه شاخص های درونی افراد.
ویژگی برجسته این کتاب، دست اول بودن آن است، چرا که این کتاب تنها منبع موجود در قلمروی جرم شناسی انتقادی در کشور است. علاوه بر آن، توضیحات مترجمان در زیرنوشت ها و ارائه نظرات تکمیلی، بر غنای کار افزوده است.
۲- ترجمه کتاب جرم شناسی جرایم یقه سفیدان، حمیدرضا دانش ناری و آزاده صادقی، مجمع علمی و فرهنگی مجد. پاییز ۹۲.
جرایم یقه سفیدان به مثابه جرایم گروه های قدرت، امروزه به بخشی از جذاب ترین مباحث جرم شناسانه تبدیل شده است. توجه به انواع جرایم یقه سفیدی، هزینه های آن، جرم شناسی جرایم یقه سفیدان و سازوکارهای کنترل و پیشگیری از این جرایم، از مباحث مهم این کتاب است. کتاب جرم شناسی جرایم یقه سفیدان، علاوه بر آنکه به بحث های روز جرم شناسی انتقادی می پردازد، نظریه هایی نوین در این عرصه همچون نظریه فرهنگ جرم زای شرکتی را معرفی می کند. ارائه نظریه های نوین جرم شناختی و طرح مباحثی که پیش از این در کشور مسبوق به سابقه نیست، ویژگی برجسته این کار به شمار می رود.
ضمن تبریک مجدد به جناب آقای دانش ناری، برای ایشان آرزوی موفقیت روزافزون داریم.

نتایج آزمون وکالت سال 92 اعلام شد

$
0
0


نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۳۹۲ اعلام شد.

به گزارش ایسنا، داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org از نتیجه آزمون وکالت اطلاع پیدا کنند.
 
آزمون وکالت سال 92 روز جمعه اول آذرماه با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور در 23 کانون وکلای دادگستری به صورت همزمان برگزار شده بود.
 
قرار بود نتایج آزمون وکالت سال 92، 7 دی ماه اعلام شود که دو بار به تعویق افتاد ودر نهایت امروز(چهارشنبه) از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.



وزیر دادگستری در مشهد: احمد شهید حقوقدان نیست یک عمله سیاسی است

$
0
0

وزیر دادگستری گفت: احمد شهید اصلا یک حقوقدان نیست و به صورت یک عمله سیاسی وارد عرصه شده و از همان ابتدا علیه ملت ایران موضع گرفته و وی شخصی فاسد است.

خبرگزاری فارس: احمد شهید حقوقدان نیست یک عمله سیاسی است



به ادامه ی مطلب بروید...


قرار ممنوع‌الخروج بودن بدهکار به تقاضای طلبکار صادر می‌شود

$
0
0

طبق مصوبه مجلس

قرار ممنوع‌الخروج بودن بدهکار به تقاضای طلبکار صادر می‌شود

مجلس مصوب کرد مرجع اجراکننده رای باید به تقاضای محکوم‌له(طلبکار) قرار ممنوع‌الخروج بودن محکوم‌علیه(بدهکار) را صادر کند.

همچنینطبق مصوبه مجلس

نمایندگان «متعلقات طلب محکوم‌له» را تعیین کردند

نمایندگان مجلس مصوب کردند متفرعات طلب محکوم‌له شامل خسارت تاخیر در انجام تعهد و خسارت دادرسی است.

به ادامه ی مطلب بروید...

نظر شورای نگهبان در مورد لايحه آيين دادرسي كيفري

$
0
0


شوراي نگهبان نظر خود را در مورد لايحه آيين دادرسي كيفري اعلام كرد. به گزارش اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان، لايحه آيين دادرسي كيفري كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ پنجم آذر ماه يكهزار و سيصد و نود و دو به تصويب كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي بر اساس اصل هشتاد و پنجم (85) قانون اساسي رسيده است؛ در جلسه مورخ 1392/10/25 شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه با اصلاحات به عمل آمده نظر شورا به شرح زير اعلام مي گردد: - اطلاق صدر ماده 520، در خصوص اعطاي مرخصي نسبت به مواردي كه شخص شرعا" بايد دائما"در زندان باشد، خلاف موازين شرع شناخته شد. تذكرات: 1- در موار 296، 297، 395 و 426 تفكيك بين تشكيل دادگاه و رسميت آن از جهت منطق حقوقي قابل توجيه نمي باشد و نيز حضور عضو علي البدل در جلساتي قابل توجيه است كه عضو اصلي به تعداد لازم وجود نداشته و يا به جهاتي نتوانند در جلسه دادگاه شركت نمايند، بنابراين حضور عضو علي البدل در صورتيكه مستشاران به تعداد لازم حضور داشته باشند منطقي نيست. 2- در ماده 477، عبارت «خلاف بيّن شرع» به «خلاف شرع بيّن» اصلاح شود. 3- نظر به اينكه قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كه اخيرا"به تصويب رسيده با اين قانون در خصوص صلاحيت محاكم ابهام تعارض وجود دارد بهتر است اين امر مورد توجه قرار گيرد. 4- تصوير نامه شمارۀ70/343423/س مورخ 1392/10/9 رئيس محترم ستاد اجرائي فرمان امام رحمة ا... عليه جهت امعان نظر ايفاد مي گردد.

کنکور ارشد یک هفته به تعویق افتاد...

$
0
0


اطلاعيه مهم سازمان سنجش آموزش كشور درخصوص تعويق زمان برگزاري آزمون كارشناسي ارشد سال 1393

براساس گزارشات واصله در رابطه با شرايط نامساعد جوي در اغلب استانهاي كشور و درخواست داوطلبان و خانواده­ هاي محترم آنان، مسؤولين محترم استاني، نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي و هماهنگي بعمل آمده با وزارت محترم كشور  در رابطه با عدم امكان حضور داوطلبان يا مشكلات حضور به موقع در حوزه­ هاي امتحاني، سازمان سنجش آموزش كشور به منظور رفاه حال داوطلبان ترتيبي اتخاذ نمود تا آزمون كارشناسي ارشد سال 1393 به ترتيب طي روزهاي چهارشنبه 23 ، پنج­شنبه 24 و جمعه 25 بهمن­ ماه برگزار گردد. اطلاعيه تكميلي اين سازمان ساعت 14 روز شنبه 19 بهمن­ ماه از طريق سايت سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسيد.



استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران: توافق ژنو تفاسیر مختلفی دارد.

$
0
0

یوسف مولایی با اشاره به اینکه سند توافق ژنو را نمی‌توان در قالب‌های حقوقی سنتی مورد بررسی قرار داد تاکید کرد موضع اخیر روس‌ها در خصوص نقض توافق ژنو می‌تواند بر قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات بیفزاید.

خبرگزاری فارس: توافق ژنو تفاسیر مختلفی دارد/ موضع روس‌ها فرصت چانه‌زنی ایران را افزایش می‌دهد


یوسف مولایی، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارسدر خصوص موضع روس‌ها در مورد نقض توافق ژنو توسط آمریکا ابراز داشت: با توجه به دریافت‌ها، برداشت‌ها و خوانش‌های مختلف موجود از سند برنامه اقدام مشترک، خیلی نمی‌توان با بحث‌های حقوقی به تعبیر و تفسیر این سند پرداخت. این سند، یک سند منحصر به فرد است و حتی امضا هم نشده است. یک‌سری بحث‌هایی در این سند آمده که اگر طرفین حسن نیت داشته باشند، قابلیت اجرایی می‌یابد.

این استاد دانشگاه تهران افزود:  اظهار نظر روس‌ها از این جهت اهمیت دارد که یکی از شش کشوری هستند که در طرف مقابل ایران قرار گرفته و در رسیدن به برنامه اقدام مشترک دخالت داشته و موضعشان می‌تواند تاثیرگذار باشد از این جهت که شاید بتواند بیانگر کوتاهی آمریکا در «حسن نیت» باشد و این کوتاهی می‌تواند آثاری بر اجرایی شدن نهایی سند داشته باشد.

مولایی در خصوص بین‌المللی بودن سند توافق ژنو ابراز تردید کرد و خاطرنشان ساخت: این بحث بسیار پیچیده‌ای است. اگر سندی بخواهد بین‌المللی تلقی شود، باید بر اساس معاهده 1968 وین ناظر به معاهدات بین‌المللی تفسیر شود ولی طرفین از اینکه این سند، سندی بین‌المللی است تاکنون سخنی نگفته‌اند.

این سند از نظر مولایی از آن جهت منحصر به فرد است که تعهدات مندرج در آن داوطلبانه است. از این رو همان‌طور که نامش اقتضا می‌کند، تنها یک برنامه اقدام مشترک است. این سند عمدا به صورت سند بین‌المللی تعریف نشده و خواسته‌اند تا انعطاف‌پذیر باشد و لذا نمی‌توان در قالب‌های سنتی حقوقی بحث آن را دنبال کرد. باید منتظر ماند تا نهایتا برآمد بحث‌ها مشخص شود.

استاد دانشگاه تهران جدید بودن تحریم‌ها را محل بحث دانست اما تصریح کرد که اینکه یکی از 6 کشور چنین ابراز نظری کرده، نهایتا تاثیرگذار خواهد بود. اما به لحاظ حقوقی نمی‌توان گفت نظر یکی از شش کشور می‌تواند نظر نهایی باشد اما به لحاظ سیاسی کشورها می‌توانند نظرشان را تغییر دهند.

مولایی تاکید کرد که موضع روس‌ها فرصت زیادی برای ایران ایجاد می‌کند چرا که بخشی از وزن رای شش کشور به موضع ایران نزدیک شده و فرصت چانه‌زنی بیشتر برای ایران ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

علل طولانی شدن تصویب لایحه قانون تجارت از نظر بهرامی

$
0
0


یک وکیل دادگستری گفت: بعضی از قسمت‌های لایحه تجارت اگر به تصویب برسد مشکلات اقتصادی نه تنها حل نمی‌شود، بلکه چند برابر خواهد شد.

بهرام بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این مطلب، اظهار کرد: تدوین قوانین و مقررات مسلتزم این است که بر اساس ضوابط و شرایط جوامع تدوین شود.


حکم قصاص در بیان آیت‌الله جوادی آملی

$
0
0


آیت‌الله جوادی آملی می‌گوید: کسی نباید بگوید قصاص شستن خون با خون است

زیرا خون بی‌‌‌گناه با خون قاتل شسته نمی‌‌‌شود.
 
حضرت علی علیه‌‌‌السلامدر این باره می‌فرماید:

«رُدّوا الحجرَ من حیثُ جاء فإنّ الشرّ لا یدفعه إلاّ الشرّ».

به اد امه ی مطلب بروید...


نظر شورای نگهبان درباره لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

$
0
0

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب جلسه مورخ سی‌ام دی ماه یکهزار و سیصد و نود و دو مجلس شورای اسلامی در جلسات شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نظر شورا به‌شرح زیر اعلام شده است:


نابودی اطلاعات و مطالب بیش از 1سال و نیم به علت مشکلات سرور بلاگفا

$
0
0

 

متاسفانه به علت مشکلات بلاگفا تمامی مطالب از اسفند 1392 این وبلاگ عملا ناپدید شد!

به همین دلیل اکثر وبلاگ نویسان بلاگفا یا از ادامه ی فعالیت نا امید شده اند و

یا با بی انگیزگی ادامه می دهند چه تضمینی است

که دوباره چنین اتفاقاتی نیفتد...

 

سعی بر این است که این وبلاگ ادامه ی حیات دهد اگر خدا بخواهد...

فراخوان بین المللی مقالات، 19 اسفند 1394:

$
0
0



1) فراخوان مقاله، انجمن بین المللی حقوق کار برای دریافت جایزه(Marco Biagi)، از دانشجویان دکتری و پژوهشگران جوان در حوزه حقوق تطبیقی و بین الملل با موضوع روابط و حقوق استخدامی.


http://www.labourlawjournals.com/call-for-papers-for-the-2016-marco-biagi-award/

2) فراخوان چیکده مقاله برای شرکت در گارگاه علمی با موضوع "تعامل میان حقوق بشر: 50 سال از میثاق"در دانشگاه آرهوس دانمارک بهمراه پرداخت هزینه سفر و اقامت با شرایط خاص: [ September 29-30, 2016.]
http://law.au.dk/aktuelt/arrangementer/arrangement/artikel/call-for-papers-interaction-between-human-rights-50-years-of-the-covenants/

3) فراخوان چکیده مقاله"نظریه پردازی در اصلاح قانون جزا"در موسسه حقوق و فلسفه راتجرز بهمراه دانشکده حقوق لندن با پرداخت هزینه های اقامت پذیرفته شدگان.
http://philevents.org/event/show/21802?ref=email

4) فراخوان پینشهادها، دانشکده حقوق و مرکز عدالت حقوق و اجتماعی، دانشگاه لیدز انگلستان برای کارگاهی با موضوع آسیب پذیری و عدالت اجتماعی.[ June 17-18, 2016]


http://www.legalscholarshipblog.com/2016/03/04/vulnerability-social-justice-leeds-uk-2/

قانون سگی!

$
0
0
 

جرمی بنتام یکی از دانشمندان قدیمی فلسفه حقوق آمریکا، درباره‌ی کامن لو می‌گوید:

«این قضات هستند که کامن لو را ایجاد می‌کنند. آیا می‌دانی که آنان چگونه قانون‌گذاری می‌کنند؟ درست مانند کسی که قوانینی را برای سگ خود وضع می‌کند. وقتی سگ شما حرکتی انجام می‌دهد که شما نمی‌پسندید، ابتدا اجازه می‌دهید آن کار را انجام دهد و سپس او را برای این کار می‌زنید. با این روش شما برای سگ خود قانون وضع می‌کنید و این روشی است که قضات برای من و شما قانون وضع می‌کنند. آنان از قبل به افراد نمی‌گویند که چه کاری را نباید انجام دهند. آنان زیاد به کسی اجازه نمی‌دهند که طرف صحبتشان شود. قضات خوابیده‌اند تا زمانی که کسی کاری را انجام دهد و آنان بگویند که او نباید این کار را انجام می‌داده و بنابراین آنان وی را برای آن کار حلق‌آویز خواهند کرد. پس افراد در مقابل این قانون سگی (dog-law) چه باید بکنند؟»

 

 

قانون سگی!

$
0
0
 

جرمی بنتام یکی از دانشمندان قدیمی فلسفه حقوق آمریکا، درباره‌ی کامن لو می‌گوید:

«این قضات هستند که کامن لو را ایجاد می‌کنند. آیا می‌دانی که آنان چگونه قانون‌گذاری می‌کنند؟ درست مانند کسی که قوانینی را برای سگ خود وضع می‌کند. وقتی سگ شما حرکتی انجام می‌دهد که شما نمی‌پسندید، ابتدا اجازه می‌دهید آن کار را انجام دهد و سپس او را برای این کار می‌زنید. با این روش شما برای سگ خود قانون وضع می‌کنید و این روشی است که قضات برای من و شما قانون وضع می‌کنند. آنان از قبل به افراد نمی‌گویند که چه کاری را نباید انجام دهند. آنان زیاد به کسی اجازه نمی‌دهند که طرف صحبتشان شود. قضات خوابیده‌اند تا زمانی که کسی کاری را انجام دهد و آنان بگویند که او نباید این کار را انجام می‌داده و بنابراین آنان وی را برای آن کار حلق‌آویز خواهند کرد. پس افراد در مقابل این قانون سگی (dog-law) چه باید بکنند؟»

 

 

Viewing all 151 articles
Browse latest View live