Quantcast
Channel: فـردوس عـدالـت
Viewing all 151 articles
Browse latest View live

قانون مجازات‌ اسلامی ابلاغ شد/ دیه زن و مرد برابر می‌شود

$
0
0

نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با بیان اینکه قانون مجازات‌ اسلامی ابلاغ شده است

افزود: بر اساس قانون جدید دیه مرد و زن برابر خواهد بود.
خبرگزاری فارس: قانون مجازات‌ اسلامی ابلاغ شد/ دیه زن و مرد برابر می‌شود

حمید‌رضا طباطبایی نائینی نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوق مجلس در نشست خبری به تشریح جزئیات قانون مجازات اسلامی پرداخت و اظهار داشت: قانون مجازات‌های اسلامی توسط نمایندگان مجلس تصویب و پس از رفع ایرادات شورای نگهبان تائید و نهایی شد.

وی افزود: این قانون روز چهارشنبه هفته گذشته برای اجرا به رئیس‌جمهور ابلاغ شده است.

طباطبایی ادامه داد: این قانون در چند بخش شامل کلیات، خطوط، قصاص و دیات تنظیم و تدوین شده است؛ بخش تعزیرات قبلا در مجلس تصویب شده بود و نیاز به اجرای آزمایشی نداشت.

این نماینده مجلس اظهار داشت: قانون مجازات‌های اسلامی در سابق 498 ماده داشت که در حال حاضر به 726 ماده افزایش یافته است؛ که این موضوع باعث برخی سردرگمی‌ها شده است.

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اضافه کرد: البته این موضوع پس از ارائه لایحه اصلاح تعزیرات از سوی قوه قضائیه مرتفع خواهد شد چرا که ترکیب مواد آن مجددا مورد بررسی قرار می‌گیرد.

طباطبایی نائینی گفت: تعریف جرایم اقتصادی، امکان صدور حکم و معافیت از کیفر در مجازات اسلامی، امکان تعویق مجازات، امکان مجازات‌های جایگزین زندان، امکان استفاده از اقدامات الکترونیکی و مجازات و جایگزینی مجازات برای نوجوانان از جمله اقداماتی است که در لایحه انجام شده است.

وی گفت: همچنین در گذشته دیه مرد و زن کامل نبود به طوری که دیه زن نصف دیه مرد بود اما در قانون جدید دیه زن کامل محاسبه می‌شود و مابه‌التفاوت دیه مرد از محل تامین صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌‌شود.

طباطبایی در پایان گفت: امیدواریم که این قانون بتواند خلاءهای قانونی قانون قبلی مجازات‌های اسلامی را مرتفع کند.

منبع:خبرگزاری فارس


مرحله دوم مسابقه آشنايي با قوانين انتخابات رياست جمهوري برگزار مي شود

$
0
0

به گزارش خبرنگار فرهنگي دانشگاه فردوسي مشهد، مرحله دوم  مسابقه آشنايي با قوانين انتخابات رياست جمهوري به همت انجمن علمي حقوق برگزار مي شود.

 

بنا به اين گزارش ، بدنبال برگزاري مرحله اول  اين مسابقه در هفته گذشته ، مرحله دوم آن بصورت حضوري فردا یکشنبه 29 اردیبهشت ماه ساعت 12 الی 14 در محل آمفي تئاتر دانشكده علوم اداري و اقتصادي برگزار مي شود.

 

داوران اين مرحله آقايان دكترغلامرضا خواجي دكتراي حقوق بين الملل و عضو هيات علمي گروه حقوق دانشگاه فردوسي و وحيد رضا دوست رتبه 3 آزمون كارشناسي ارشد حقوق هستند.

 

شايان توجه است كه در مرحله دوم اين مسابقه 26 نفراز دانشجويان  حائر شرايط شركت هستند.كه از ميان آنها ده نفر بعنوان افراد برگزيده مرحله اول در مراسم پاياني اين مسابقه مورد تقدير قرار خواهند گرفت.

نفرات راه يافته به مرحله دوم مسابقه آشنايي با قوانين انتخابات رياست جمهوري 

مسابقه انتخابات ریاست جمهوری از نگاه قانون اساسی و قانون انتخابات

$
0
0

به همت انجمن علمی حقوق مسابقه انتخابات ریاست جمهوری از نگاه قانون اساسی و قانون انتخابات جمهوری اسلامی ایران در دو مرحله برگزار شد.

مرحله ی اول به صورت اینترنتی برگزار شد که بیش از 290 نفر از این مسابقه بازدید به عمل آوردند.

بعد از اتمام مرحله ی اول و بر اساس امتیازات به دست آمده 25 نفر حائز حداقل امتیاز لازم برای شرکت در مرحله ی دوم شناخته شدند و از آنها برای شرکت در مرحله ی دوم که به صورت حضوری و شفاهی بود دعوت بعمل آمد.

مرحله ی دوم در تاریخ 29 اردی بهشت ماه 1392 در آمفی تئاتر دانشکده ی علوم اداری و اقتصاد برگزار شد. داوران این مرحله جناب آقای دکتر غلامرضا خواجی دکترای حقوق بین الملل و جناب آقای وحید رضادوست رتبه ی 3 کنکور کارشناسی ارشد حقوق بودند.

دکتر غلامرضا خواجی عضو هیات علمی حقوق دانشگاه فردوسی و عضو شورای شهر مشهد مقدس از شرکت دانشجویان علی الخصوص دانشجویانی که رشته ی آنها حقوق نیست در مسابقه تقدیر کرد و آشنایی آنها با قانون اساسی را ستودنی خواند.

در مرحله ی دوم به ده نفر از شرکت کنندگان الواح تقدیر و جایزه ی نقدی اهداء شد.

برگزیدگان:

رتبه اول، جناب آقای مصطفی رضایی، کارشناسی حقوق

رتبه ی دوم، جناب آقای سینا گندمی، کارشناسی حقوق

رتبه ی سوم، جناب آقای احسان حمید زاده، کارشناسی مهندسی مکانیک

نعیم روشن، کارشناسی عمران/ حبیب الله خرمی کاخکی، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی/ سیده شیما رضایی نیرومند، کارشناسی حقوق/ زهرا نجاتی مقدم، کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی/ داود قاینی، کارشناسی علوم اقتصادی/ سید الیاس تاراش، کارشناسی سخت افزار/ مهتاب سارانی ادیمی، کارشناسی فقه ومبانی حقوق

اعیاد شعبانیه بر همه ی دوستای خوبم مبارک...

$
0
0

 

ولادت با شکوه سرور ظلم ستیزان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)

و پرچمدار وفاداری حضرت ابوالفضل العباس (ع)

و اسوه ی عبادت حضرت سجاد(ع)بر همگان مبارک باد...


دانلود قانون مجازات اسلامی جدید

$
0
0

به گزارش اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان اين قانون كه پس از چند بار رفت و برگشت بين مجلس شوراي اسلامي و شوراي نگهبان مراحل نهائي تصويب را گذراند، پس از تاييد نهايي شوراي نگهبان، ابلاغ گردید.



دانلود


 برای دانلود متن منتشر شده قانون مجازات اسلامی در

 روزنامه رسمی قوه قضایئهاز آدرس زیر استفاده کنید:


دانلود


قضاوت زنان امكان يا امتناع

$
0
0

خردادماه نشستی خبری در معاونت آموزش تحقیقات قوه قضاییه برگزار شد. در این نشست علیرضا عالی پناه، رییس مركز جذب و آزمون قوه قضاییه، از جذب بانوان برای تصدی امر قضا در سال جاری خبر داد. به گفته ایشان بخشی از این جذب جهت مناصب قضایی است و بخشی دیگر به شوراهای حل اختلاف اختصاص دارد. اگر چه سابقا برخی قضات زن از طریق دانشكده‌های علوم قضایی جهت انجام امور مربوط به دادسرا پذیرفته می‌شدند، اما پس از انقلاب این نخستین جذب عمومی بانوان جهت استقرار در منصب قضا به شمار می‌رود. در همین رابطه با دكتر محمدرضا ساكی، معاون اسبق دانشكده علوم قضایی، استاد دانشكده حقوق، قاضی بازنشسته و وكیل دادگستری به گفت وگو نشستیم تا نظرات ایشان را پیرامون این تصمیم مهم و مدبرانه دستگاه قضا جویا شویم.

در حال حاضر تعداد زیادی قاضی زن در قوه قضاییه مشغول به انجام وظیفه هستند و ابلاغ قضایی هم دارند اما ریاست یا دادرسی شعبه دادگاه به آنها ابلاغ داده نمی شود زیرا به همان دلایلی كه از قول مشهور فقها گفتیم قضاوت به معنای صدور حكم و رفع تخاصم، درباره زنان پذیرفته نشده است...

به ادامه ی مطلب بروید...



بدحجابی کارکنان دولت «جرم» است؟

$
0
0

بدحجابی کارکنان دولت «جرم» است؟

بدحجابی در بین کارکنان دستگاه‌های دولتی تا حدی پیش رفته است که مرجع معظم تقلید از دولت یازدهم می‌خواهد مسئله حجاب را از خود دستگاه‌های دولتی آغاز کند. طبق قانون مجازات اسلامی، بدحجابی جرم است و حبس ۱۰ روز تا ۲ ماه را باید در پی داشته باشد.

خبرگزاری فارس: بدحجابی کارکنان دولت «جرم» است؟

 بحث رعایت حجاب و معضل بدحجابی در جامعه اسلامی ایران، موضوع تازه ای نیست اما در هر دوره ای به شیوه ای خاص بر آن تاکید شده است، از برخورد کمیته یا بدحجابان گرفته تا راه اندازی گشت های ارشاد، از تدوین قوانین و برپایی جلسات متعدد در دستگاه ها و نهادها تا وظایفی که همه خود را کنار کشیدند تا تنها بر دوش نیروی انتظامی بیفتد.

اما این بار بحث رعایت حجاب توسط عموم مردم در جامعه نیست بلکه بدحجابی در دستگاه های دولتی تا حدی پیش رفته است که آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی، مرجع تقلید شیعیان در جوار حرم رضوی با بیان اینکه مفاسد جامعه به دلیل بی‌بند و باری است، فرموده اند: دولت جدید به مسئله حجاب رسیدگی و آن را از ادارات دولتی آغاز کند.

وی می افزاید: خداوند از آن‌هایی که در این چند سال اخیر نسبت به مسئله حجاب بی‌اعتنایی کردند و هرگاه شخصی قصد داشت بر ضد بی‌حجابی قیام کند و مانع شدند، نگذرد و آن‌ها را نیامرزد.

در باب حجاب کارکنان دستگاه های دولتی ذکر چند نکته ضروری است...

به ادامه ی مطلب بروید...

بررسی اجمالی قاعده ی درا

$
0
0


مقدمه

مفهوم قاعده بطور اجمال آن است که، در مواردی که وقوع جرم یا انتساب آن به متهم و یا مسؤلیت کیفری و استحقاق مجازات وی، به جهاتی محل تردید و مشکوک باشد، به موجب قاعده ای « درآ» باید جرم و مجازات را منتفی دانست...

این قاعده از نظر حقوقدانان اسلامی از قواعد تفسیری است و با قاعده ی « تفسیر به نفع متهم» در حقوق جزایی عرفی از جهاتی همتائی دارد...



به ادامه ی مطلب بروید...


یکی از ۶ قاضی تعلیق شده ضعف علمی داشت...

$
0
0

رئیس محکمه عالی انتظامی قضات در جمع خبرنگاران:

یکی از ۶ قاضی تعلیق شده ضعف علمی داشت...

رئیس محکمه عالی انتظامی قضات گفت: یکی از ۶ قاضی که اخیراً تعلیق شدند از نظر علمی ضعیف شناخته و به همین دلیل تعلیق شد.

خبرگزاری فارس: یکی از ۶ قاضی تعلیق شده ضعف علمی داشت

 حجت‌الاسلام نیری رئیس محکمه عالی انتظامی قضات در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر علت تعلیق شدن 6 نفر از قضات دستگاه قضایی گفت: من تنها می‌توانم دلیل تعلیق یکی از این افراد را نام ببرم.

وی افزود: یکی از این 6 نفر از نظر علمی از سوی دادگاه ضعیف تشخیص داده شد و به همین دلیل پس از تعلیق به بخش اداری منتقل شد.

رئیس محکمه عالی انتظامی قضات درباره علت تعلیق 5 نفر دیگر سکوت کرده و گفت: به دلیل حفظ آبروی افراد نمی‌توان جزئیات تعلیق آنها را مطرح کرد.

وی تصریح کرد: در قانون برای قاضی شأن خاصی در نظر گرفته شده است که برای مثال وی نمی‌تواند در هر مراسم و یا در هر مجلسی شرکت کند و یا حتی خودش نباید نان خریداری کند. یا نباید بدون کت و شلوار در خیابان‌ حاضر شود.

حجت‌الاسلام نیری گفت: اینها تخلفات یک قاضی به حساب می‌آید که موجب می‌شود محکمه عالی به این فرد تذکر دهد. اما تخلفات بزرگتری هم است که باعث تعلیق یک قاضی می‌شود.

رئیس محکمه عالی انتظامی قضات همچنین درباره منع کشیدن سیگار از سوی قضات گفت: این منع برای جذب یا استخدام قضات نبوده است بلکه براساس آئین‌نامه قاضی نباید در جلسه دادگاه سیگار بکشد.

منبع: خبرگزاری فارس

محشای قوانین را آنلاین

$
0
0

دوستان عزیز حقوقی می تونند با مراجعه به آدرس های ذیل از محشای قوانین به صورت آنلاین با پیوندهای قانونی ای که می شه با کلیک روی هر ماده پیوندهای قانونی و نظرات مشورتی و آرای مرتبطش رو مشاهده کرد؛استفاده کنند. در ضمن از دیگر امکانات جستجوی قوانین و دیکشنری حقوقی است...

http://www.iranmatikan.com/Law_Tree_View.aspx


http://www.iranmatikan.com/Law_Search.aspx


http://www.iranmatikan.com/Dict.aspx

 

آیت‌الله صافی: اعدام مجدد شخص قاچاقچی جایز نیست

$
0
0


خبرگزاری فارس: اعدام مجدد شخص قاچاقچی جایز نیست

 به نقل از دفتر آیت‌الله صافی گلپایگانی، متن نامه ارائه شده خدمت آیت‌الله صافی گلپایگانی به این شرح است:

بسمه تعالی

محضر مبارک مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی

با عرض سلام و احترام؛

اگر شخصی به واسطه قاچاق مواد مخدر محکوم به اعدام شده و بعد از اجرای حکم، حیات خود را باز یافته باشد، آیا چنین شخصی را می‌توان اعدام کرد؟ خواهشمند است حکم شرعی آن را بیان فرمایید.

باتشکر/جمعی از مؤمنین

متن پاسخ معظم له به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

علیکم السلام و رحمة الله

در فرض سؤال، اعدام چنین شخصی جایز نمی‌باشد؛ والله العالم.

13 ذی الحجة الحرام 1434

لطف الله صافی

شایان ذکر است قاچاقچی مواد مخدر که سه سال قبل بر اساس قانون مبارزه با مواد مخدر اصلاحیه سال 1389 و به جرم حمل یک کیلوگرم مخدر شیشه به اعدام محکوم شده بود، سحرگاه چهارشنبه در بجنورد اعدام شد. پیکر وی 12 دقیقه بالای چوبه دار بود تا در نهایت با تأیید پزشک، به سردخانه منتقل شد. اما یک روز بعد، کارگر سردخانه متوجه زنده‌بودن علیرضا-م 37 ساله شد.

پس از این اتفاق، برخی خبرگزاری‌ها از اعدام مجدد وی پس از بهبودی خبر دادند و به استفتائات علما از جمله جلد دوم جامع‌الاحکام آیت‌الله لطف‌الله صافی گلپایگانی استناد کردند که این استناد از سوی دفتر این مرجع تقلید تکذیب شد.

منبع:خبرگزاری فارس

مردی که پس از اجرای حکم اعدام، همچنان زنده مانده بود، نباید مجددا اعدام شود...

$
0
0
آبه الله لاریجانی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در سخنانی در جلسه مسئولان این قوه، گفت که معتقد است مردی که پس از اجرای حکم اعدام، همچنان زنده مانده بود، نباید مجددا اعدام شود.
بنابر گزارش‌ها، حدود دو هفته پیش، مردی پس از اجرای حکم اعدام در بجنورد و تایید مرگ او توسط نمایندگی پزشکی قانونی، به سردخانه انتقال یافت اما روز بعد، آثار حیات در او مشاهده شد.
این فرد به بیمارستان منتقل شد و ظاهرا همچنان در بیمارستان بستری است اما این سئوال که آیا در صورت بهبودی، باید بار دیگر حکم اعدام به اجرا گذاشته شود مورد بحث و گمانه زنی رسانه ای بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس قوه قضاییه گفته است که بحث های صورت گرفته در این زمینه "غیرفنی و غیرمرتبط و ناآگاهانه"است و افزوده است که "به لحاظ عاطفی یکی از راه های برخورد با فرد اعدامی که مرگ را به چشم دیده و شدایدی را تحمل کرده است، عفو است و چنین فردی که دارای وضعیتی خاص است می تواند مورد لطف و عفو نظام اسلامی قرار گیرد."
وی افزوده است که "من قطعا به لحاظ عاطفی این کار را خواهم کرد."
آقای لاریجانی در عین حال گفته است که در کنار بحث عاطفی، مباحثی هم از سوی برخی حقوقدانان مطرح شده که درست نیست. وی در توضیح نظر خود گفته است "اعدام در واقع به معنی سلب الحیات است و اگر به مقتضای دقیق تعابیر قانونی بخواهیم عمل کنیم، باید از کسی که حیاتش باقی مانده است، سلب حیات شود."
وی تصریح کرده است که اگر به هر دلیل "دار کشیدن که ابزار و مقدمه اعدام یا همان سلب الحیات است، موجب سلب نشده باشد، در این صورت فرد باید اعدام شود مگر اینکه بتوان فرض کرد که شخص واقعا سلب الحیات شده و در اثر پدیده ای نادر و خاص به حیات برگشته باشد، که در چنین صورتی، به لحاظ فقهی و حقوقی محتاج تامل خاص است."
صادق لاریجانی نحوه انعکاس خبر این واقعه در رسانه ها را مورد انتقاد قرار داد و گفت: "کش دادن این مساله در روزنامه ها و حتی آوردن استفتائات تکذیب شده، طبیعی نیست و اگر منظور بحث، بحث حقوقی است، باید در محافل حقوقی بنشینید و بحث کنید."
اشاره آقای لاریجانی به انتشار بخشی از رساله آیت الله لطف الله صافی، از مراجع مقیم قم است بوده که به عنوان تاییدی بر لزوم اجرای مجدد حکم اعدام در برخی وبسایت ها منتشر شده بود. دفتر آیت الله صافی با صدور بیانیه ای، گفت که نظر وی در مورد این فرد محکوم به اعدام، اجرای مجدد حکم نیست.
انتشار خبر "زنده شدن مرد اعدامی"در بجنورد، انعکاس گسترده ای در رسانه های داخلی و بین المللی داشت و عفو بین الملل، از سازمان های مدافع حقوق بشر، از مقامات ایرانی خواست تا از اعدام مجدد مردی که پس از اعدام "زنده مانده" صرفنظر کند.
روز گذشته، برخی خبرگزاری ها به نقل از مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری ایران، نوشتند که اعدام این فرد را به صلاح نمی داند. در عین حال، در جمهوری اسلامی، وزیر دادگستری نقش عمده ای در مسایل قضایی ندارد.
رئیس قوه قضاییه مشخص نکرده است که آیا نظر او در مورد لزوم تخفیف مجازات مردم محکوم به اعدام قطعا اجرا خواهد شد یا نه و برای این منظور، چه روندی باید به جریان افتد.
در جمهوری اسلامی، معمولا عفو و تخفیف مجازات محکومان در حیطه اختیارات ولی فقیه قرار است.

رئیس قوه قضائیه:پیشنهاد یک درجه عفو و مجازات حبس ابد به جای مرگ

$
0
0
روزنامه خراسان از بهبود وضعیت اعدامی جان به دربرده خبرداد. این روزنامه از قول یک « منبع مطلع» نوشته است که «حال این شخص خوب است و از هشیاری کامل برخوردار است». به نوشته خراسان نیوز، فردی که به جرم حمل یک کیلو ماده مخدر شیشه به دار آویخته شده اما زنده مانده است، از حالت کما بیرون آمده و قدرت تکلم خود را به دست آورده و دستگاه های اکسیژن از او جدا شده است. او در حال حاضر دربخش ای سی یو در بیمارستان امام علی بجنورد بستری است.

روز چهارشنبه رئیس قوه قضائیه برای مردی که یک روز پس از به دارکشیدن هنوز نفس می کشید، پیشنهاد یک درجه عفو و مجازات حبس ابد به جای مرگ داد.

یک روز پیش از آن، وزیر دادگستری از اعدام نشدن دوباره این محکوم خبر داده بود. به نوشته خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا)، مصطفی پورمحمدی روز سه شنبه به خبرنگاران گفت:«با تلاش های زیاد سرانجام در مورد اعدام نشدن مجدد محکوم نجات یافته از مرگ با جواب مثبت روبرو شده ایم.» مصطفی پور محمدی گفته بود این مرد اکنون وضع مناسبی ندارد و با دستگاه اکسیژن زنده است.

پیش از آن رسانه ها خبر داده بودند که محکوم  پس از به دارکشیده شدن به حالت بیهوشی فرو رفته است. خبرگزاری ایرنا روز دوشنبه به نقل از منبعی که هویتش را ذکر نکرده نوشت سطح هوشیاری مرد اعدامی  در حالت ۶ درصد قرار دارد که اگر افزایش نیابد احتمال مرگ مغزی داده می شود. این منبع همچنین گفته است در این شرایط پزشکان قادر به انجام اقدام هایی چون عمل جراحی  نیستند و وضعیت او فعلاً به همین صورت ثابت مانده است.  به گفته این مقام آگاه، مرگ این فرد پس از انجام مجازات اعدام توسط پزشک قانونی حاضر در محل اعدام تایید شده و در پی آن جسد او به سردخانه منتقل شده بود. 

علیرضا- م. ۳۷ ساله،  که به جرم حمل یک کیلوگرم شیشه ۳ سال پیش به اعدام محکوم شده بود روز چهارشنبه ۱۷ مهرماه در زندان مرکزی بجنورد به دارکشیده شد. اما وقتی خانواده او برای گرفتن جسد به سردخانه مراجعه کردند، کارگر سردخانه با بخار روی پوشش نایلونی جسد روبرو شد که حکایت از زنده بودن او داشت. اعدامی به بیمارستان منتقل شد و اکنون زنده و در وضعیت اغما است.


به گزارش مهر روز چهارشنبه اول آبان ماه خانواده این اعدامی  برای سپاسگزاری از فتوای آیت الله صافی گلپایگانی برای عدم اعدام مجدد محکوم در دفتر او حضور یافتند.

مخالفان و موافقان اعدام دوباره در برابر هم


در پی این ماجرا مسئله تازه ای به میان آمد. تکلیف این مرد که یک بار به دار کشیده شده و مرگ را با همه وحشت و رنج و عذاب آن همراه با درد وشکنجه ناشی از دار زدن تجربه کرده بود، چه بود. مسئولان قوه قضاییه با استناد به این که حکم او مرگ بوده است نه اعدام، نظر بر این داشتند که او به هرحال باید بمیرد ودر نتیجه دوباره به دارکشیده شود. اما گروه های مدافع حقوق بشر و مخالفان اعدام خواستار جدی لغو اعدام دوباره و نجات مرد اعدامی از مرگ شدند. بسیاری از مردمان عادی نیز با استناد به قولی افواهی که وقتی کسی از مجازات اعدام جان به دربرد دیگر نباید کشته شود ( که در مجازات سنگسار بویژه بر آن تاکید شده ) خواستار  عفو محکوم بودند. در این میان فتوایی از آیت الله صافی گلپایگانی نیز در مورد واجب بودن اعدام دوباره محکوم منتشر شد که به بحث های داغ دامن زد. اما دفتر آیت الله صافی گلپایگانی این گزارش را تکذیب کرد و اعدام او را جایز ندانست.

جنبه عاطفی لغو اعدام مجدد


صادق لاریجانی علت پیشنهاد لغو مجازات اعدام مرد محکوم را «عاطفی» اعلام کرده و گفته است این شخص به دلیل شدائدی که تحمل کرده و مرگ را به چشم خود دیده می تواند مورد « لطف و عفو نظام اسلامی» قرار گیرد. هرچند که به گفته او اعدام به معنی سلب حیات است و بر اساس تعبیر دقیق از قانون باید از کسی که حیاتش سلب نشده ، سلب حیات شود.

انجمن علمی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد در جمع هفت انجمن علمی دانشجویی برتر کشور معرفی شد.

$
0
0

به بهانه انجمنی که هنوز هم برایم پرقداست ترین انجمنی است که میتوانستم در آن باشم...

شاید دیر اما به بهانه یادآوری افتخارات انجمن علمی-دانشجویی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد مروری داشته باشیم بر یک خبر...

انجمن علمی حقوق دانشگاه فردوسی مشهد در جمع هفت انجمن علمی دانشجویی برتر کشور معرفی شد.


معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم با اعلام این که تعداد کل انجمن‌های علمی دانشجویی در کشور پنج هزار و 491 انجمن است، گفت: بر اساس شاخص‌های هشت گانه ارزیابی انجمن‌های علمی، سه هزار و 66 انجمن علمی دانشجویی فعال در دانشگاه‌ها شناخته شده‌اند.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،‌ دکتر غلامرضا خواجه سروی در مراسم امضای تفاهم‌نامه حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم گفت: انجمن‌ علمی دانشجویی نهادی است که امکان فعالیت ضابطه‌مند علمی دانشجویان علاقمند و داوطلب در این فعالیت‌ها را در عرصه‌های مختلف علمی به صورت گروهی و در کنار اساتید فراهم می‌کند.

وی افزود: تعداد کل انجمن‌های علمی دانشجویی در کشور پنج هزار و 491 انجمن است که از این میزان هزار و 831 انجمن در دانشگاه پیام نور، هزار و 80 انجمن در دانشگاه علمی کاربردی و دو هزار و 520 انجمن در سایر دانشگاه‌های دولتی فعالیت‌ می‌کنند که بر اساس شاخص‌های هشت گانه آیین‌نامه حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی در مجموع سه هزار و 66 انجمن علمی دانشجویی فعال شناخته شده‌اند.

وی تصریح کرد: انجمن علمی دانشجویی علوم دامی دانشگاه تهران، زیست شناسی دانشگاه شیراز، پارچه و لباس دانشگاه الزهراء، روانشناسی دانشگاه خوارزمی، حقوق دانشگاه فردوسی مشهد،بازی ساز دانشگاه مازندران و انجمن علمی دانشجویی معماری دانشگاه یزد، 7 انجمن علمی دانشجویی برتر دانشگاه‌ها در سال 91 هستند.

منبع:

http://isna.ir/fa/news/91120805333/%D9%87%D9%81%D8%AA-%D8%A7%D9%86%D8%AC%D9%85%D9%86-%D8%B9%D9%84%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D8%AC%D9%88%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%AA%D8%B1-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%86%D8%AF

جذب اختصاصی ۱۵۰۰ نخبه در آزمون قضا/ لایحه حمایت از خانواده پای قضات زن را به محاکم کشاند

$
0
0

خبرگزاری فارس: جذب اختصاصی ۱۵۰۰ نخبه در آزمون قضا/ لایحه حمایت از خانواده پای قضات زن را به محاکم کشاند


حجت‌الاسلام امینی در حاشیه بازدید از روند برگزاری آزمون تصدی قضا که صبح امروز در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار شد با حضور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آزمون داوطلبان تصدی امر قضا از سال 1389 هر ساله برگزار می‌شود و امسال نیز این آزمون با حضور حدود 26 هزار متقاضی در 15 استان در حال برگزاری است.

وی با اشاره به اینکه بخشی از داوطلبان پس از قبولی در آزمون تستی وارد آزمون تشریحی می‌شوند گفت: قبو‌ل‌شدگان در آزمون تشریحی برای مصاحبه علمی به معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضائیه معرفی می‌شوند.

حجت‌الاسلام امینی ادامه داد: سال گذشته 650 نفر وارد دستگاه قضا شدند و امسال نیز 950 نفر وارد قوه قضائیه می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه سال آینده نیز بالغ بر هزار نفر به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد گفت: براساس تجربه پس از این آزمون 2 تا 3 هزار نفر به مصاحبه دعوت می‌شوند و پیش‌بینی ما این است که امسال حدود هزار جهت مصاحبه به معاونت آموزش و تحقیقات قوه قضائیه معرفی شوند.

وی با تاکید بر اینکه حدود 9 هزار نفر از داوطلبان آزمون امروز خانم‌ها و 17 هزار نفر آقایان هستند، گفت: ما در سال‌های 90 و 91 از پذیرش خانم‌ها در آزمون تصدی امر قضا خودداری کردیم اما پس از تصویب لایحه حمایت از خانواده و تبدیل شدن آن به قانون در محاکم خانواده نیاز به قضات زن احساس شد.

معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه تاکید کرد: بر این اساس هر چقدر که قوه قضائیه اعلام نیاز کند ما قاضی زن را جذب دستگاه قضا خواهیم کرد.

امینی در خصوص اعلام نتایج این آزمون گفت: نتایج آزمون تصدی امر قضا دی‌ماه سال جاری اعلام می‌شود و در بهمن‌ماه کسانی که پذیرفته شده‌اند به مصاحبه عملی دعوت می‌شوند و در نهایت تا فروردین سال 93 اسامی نهایی پذیرفته شدگان اعلام خواهد شد.

معاون آموزش و تحقیقات قوه قضائیه در خصوص حضور نخبگان در این آزمون گفت: ما برای نخبگان جذب اختصاصی داشتیم بدین معنا که این افراد امتحان تشریحی نمی‌دهند و سابقه وکالت یا لیسانسی که از دانشگاه معتبر گرفته‌اند ملاک ما قرار می‌گیرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: در سال 92 پیش از 1500 نخبه به صورت اختصاصی برای مصاحبه به معاونت آموزش قوه قضائیه دعوت می‌شوند.

منبع:خبرگزاری فارس


ایام عزاداری سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) بر عاشقانش تسلیت...

$
0
0

از کودکی امام حسین را به عنوان مظهر شجاعت و ایثار و مظلومیت می شناختم،پدرم مرد موقری بود ولی همین که نام حسین را می شنید اشک از گونه ها و ریش سفیدش سرازیر میشد.محرم ها روضه خوانی می کرد و روز عاشورا خود به منبر می رفت و میگریست و بدین وسیله به خاندان نبوت اظهار ارادت می کرد.نام علی نیز همچون غرش طوفان او را به لرزه در می آورد و عدالت را در چهره ی او میدید.

مادر بزرگم پیوسته دعا میکرد که خاک ما و موت ما در تربت حسین باشد.

از کودکی به همراه مادر و مادربزرگم به روضه می رفتیم

و در نوجوانی به دسته های عزاداری و سینه زنی می پیوستم...

میدیدم که مردم محله سیاه پوش می شدند و

حتی اوباش نیز محرم را به عبادت می نشینند.

من فرزند چنین محیطی بوده ام...

محیطی که سوگندشان به حضرت عباسبود و با یاد علیخداحافظی میکردند.

روایت فاجعه ی کربلا را نخستین بار از زبان مادربزرگم شنیدم

و نفرت از ظلم و حمایت از مظلوم در جانم مایه گرفت...

نگاشته شده از کتاب زندگی من نوشته ی دکتر کاتوزیان

وضعیت فلسطین در سازمان ملل

$
0
0

فلسطین برای اولین بار در مجمع عمومی سازمان ملل رای داد

نماینده فلسطین در سازمان ملل برای اولین بار از حق خود برای رای دادن در مجمع عمومی این سازمان استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، ریاض منصور،‌ نماینده فلسطین در سازمان ملل، روز دوشنبه برای اولین بار در رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل برای انتخاب یکی از قضات دادگاه کیفری بین‌الملل جهت محاکمه متهمان یوگسلاوی سابق شرکت کرد.

وی اعلام کرد: شرکت فلسطین برای اولین بار در رای گیری مجمع عمومی سازمان ملل در حیقیقت اقدامی نمادین است.

منصور همچنین این مساله را گامی مهم و رو به جلو در مسیر آزادی و استقلال و کسب عضویت کامل در سازمان ملل دانست.

فلسطین 29 نوامبر 2012 با رای اکثریت اعضای سازمان ملل توانست به سمت کشور ناظر غیرعضو در این سازمان دست یابد که براساس این مساله فلسطینی‌ها می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های سازمان ملل و رای گیری‌ها مشارکت کنند. ((روز پنج شنبه نهم آذر، ۱۹۳ عضو مجمع عمومی با ۱۳۸ رای مثبت در قبال ۹ رای منفی با ۴۱ رای ممتنع در نیویورک، مقر سازمان ملل به قطعنامه تصویب ارتقا، رای مثبت دادند. ۹ عضو مجمع از جمله کانادا، امریکا و اسرائیل به این قطعنامه رای مخالف دادند.با کسب وضعیت دولت غیر عضو ناظر، فلسطینی‌ها می‌توانند به نهادهای سازمان ملل بپیوندند و همچنین می‌توانند به دیوان کیفری بین‌المللی بپیوندند که در آنجا می‌توانند شکایت علیه اقدامات اسرائیل را مطرح کنند. 

این ارتقا همچنین به فلسطینی‌ها اجازه می‌دهد که در مذاکرات سازمان ملل شرکت کنند و شانس خود را برای پیوستن به نهادهای سازمان ملل بالا ببرند. امریکا یک سال قبل از این ارتقا در جلسه شورای امنیت، درخواست عضویت کامل فلسطین را با استفاده از حق وتو مسدود کرد.))

همچنین فلسطین توانست در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) نیز عضو شود.

مقامات فلسطینی نسبت به عضویت در دادگاه کیفری بین‌الملل نیز ابراز تمایل کردند. این در حالی است که آمریکا به رغم آنکه عضو این دادگاه نیست تلاش زیادی را برای ممانعت از عضویت فلسطین به کار بسته است.



http://www.presstv.com/detail.fa/275304.html

ایسنا

ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی

$
0
0

معاونت حقوقی ریاست جمهوری بر اساس وعده دکتر روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به مردم، با صدور اطلاعیه‌ای ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی که با همكاری دانشگاهیان، حوزه‌های علمیه، اندیشمندان و نخبگان جامعه تهیه شده است را همزمان با گزارش ۱۰۰ روزه دولت تدبیر و امید منتشر کرد.


معاونت حقوقی ریاست جمهوری منتشركرد:

ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی

معاونت حقوقی ریاست جمهوری  با صدور اطلاعیه‌ای ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی که با همكاری دانشگاهیان، حوزه‌های علمیه، اندیشمندان و نخبگان جامعه تهیه شده است  منتشر کرد.


متن اطلاعیه معاونت حقوقی ریاست جمهوری به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

شهروندان، ملت شریف ایران، فرزانگان، دانشگاهیان، حقوقدانان، فعالین اجتماعی و مدنی معاونت حقوقی ریاست جمهوری با خرسندی به اطلاع می‌رساند: همانگونه كه ریاست محترم جمهوری به ملت ایران وعده فرموده بودند توفیق حاصل شد تا با همكاری دانشگاهیان، حوزه‌های علمیه، اندیشمندان و نخبگان جامعه ویرایش نخست منشور حقوق شهروندی را در صد روز اول دولت تدبیر و امید به امر ریاست محترم جمهوری تهیه و به پیشگاه شما عرضه نماید.
این منشور به مدت یك ماه برای اظهارنظر عموم ملت شریف ایران به ویژه صاحب‌نظران، اندیشمندان، دانشگاهیان، اساتید معظم حوزه‌های علمیه،‌ نهادهای مدنی و تشكل‌های مردم نهاد،‌ گروه‌های مختلف صنفی اعم از شهری و روستایی و عشایر غیور عرضه شده و پس از جمع‌آوری و اعمال نظرات رسیده به عنوان پیش نویس رسمی تقدیم رئیس محترم جمهور خواهد شد.

برای ورود به صفحه ی دانلود بر روی لینک زیر کلیک کنید

http://president.ir/fa/72975


معرفی اجمالی دفتریاری

$
0
0

http://www.vekalatonline.ir/userfiles/Images/PagePic/369-005.jpeg


جدول اسامی دروس، ضرایب و تعداد سئوالات آزمون سردفتری اسناد رسمی:


ردیف

نام دروس

ضرایب

تعداد سئوالات

1

حقوق ثبت

-

-

2

آئین نامه ها و مقررات ثبتی

-

-

3

مدنی

-

-

4

جزا

-

-

5

تجارت

-

-

6

ادبیات فارسی

-

-

7

ادبیات عربی

-

-

مجموع

7 درس

-

-

 

شرایط شرکت در آزمون:

1- اشخاص زیر می توانند در آزمون سردفتری اسناد رسمی شرکت نمایند:

- اشخاصی كه دارای کارشناسی حقوق قضائی و فقه و مبانی حقوق اسلامی باشند.

و...


به ادامه ی مطلب بروید...

حقوق بشر مورد تایید اسلام را قبول داریم/ قصاص اعتقاد یک میلیارد مسلمان است

$
0
0

انتقاد آیت‌الله آملی لاریجانی از صدور قطعنامه‌های حقوق بشری علیه ایران

حقوق بشر مورد تایید اسلام را قبول داریم

 قصاص اعتقاد یک میلیارد مسلمان است...

آیت‌الله آملی لاریجانی از صدور قطعنامه‌های

به اصطلاح حقوق بشری علیه ایران انتقاد کرد....


خبرگزاری فارس: حقوق بشر مورد تایید اسلام را قبول داریم/ قصاص اعتقاد یک میلیارد مسلمان است

به ادامه ی مطلب بروید...

Viewing all 151 articles
Browse latest View live