Quantcast
Channel: فـردوس عـدالـت
Viewing all 151 articles
Browse latest View live

طرح «جهان علیه خشونت» روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد

$
0
0

طرح جهان علیه خشونت و افراطی‌گری که رئیس جمهور ایران در جریان سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد داده بود در این مجمع به تصویب رسید.

خبرگزاری فارس: طرح «جهان علیه خشونت» روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد


  مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز قطعنامه پیشنهادی از سوی جمهوری اسلامی ایران در مورد جهان علیه خشونت و افراطی گری را با اجماع به تصویب رساند.

پیشنهاد این اقدام از سوی آقای دکتر روحانی در جریان سخنرانی ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل در مهرماه سال جاری مطرح شده بود.

بر این اساس نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک پیش نویس قطعنامه ای را در این رابطه برای ارائه به مجمع عمومی تهیه نمود و طی سه ماه گذشته رایزنی‌های گسترده‌ای را با اعضا سازمان آغاز و پس از برگزاری چندین جلسه مشورتی و مذاکراتی با نمایندگان کشورها و گروههای مختلف سیاسی و جغرافیایی در سازمان ملل، نهایتا پیش نویس قطعنامه مذکور نهایی و امروز در صحن علنی مجمع عمومی با اجماع کامل به تصویب رسید.

در نشست امروز مجمع عمومی محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل متحد طی سخنانی ضمن معرفی پیش نویس قطعنامه مذکور از همراهی کشورها تقدیر و اظهار داشت : حمایت کشورها در تصویب پیش نویس نهایی این قطعنامه نشانگر لزوم در دستور کار قرار گرفتن این چالش امروز جهانی و همچنین نیاز روزافزون به مقابله با خشونت و افراطی‌گری است.


به ادامه ی مطلب بروید...



مجمع عمومی سازمان ملل ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد

$
0
0

احمد شهید، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص ایران در ماه اکتبر مدعی شده بود که مساله حقوق بشر ایران نباید در سایه تعاملات غرب با روحانی به دست فراموشی سپرده شود.

خبرگزاری فارس: مجمع عمومی سازمان ملل ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد

  نقل از رویترز، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز چهارشنبه با 86 رای مثبت در برابر 36 رای منفی و 61 رای ممتنع ایران را به خاطر آنچه نقض حقوق بشر خوانده می‌شود، محکوم کرد. در خصوص سوریه و کره شمالی نیز قطعنامه‌هایی در خصوص نقض حقوق بشر صادر شده است.

بنابراین گزارش، در حالی که قطعنامه ضدایرانی مجمع عمومی سازمان ملل متحد از آنچه نقض‌های جدی حقوق بشر در ایران خوانده می‌شود، انتقاد کرده است به قول‌های داده شده توسط حسن روحانی، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرده از جمله رفع تبعیض علیه زنان و قومیت‌ها و بهبود وضعیت آزادی بیان و اندیشه.

این قطعنامه همچنین از منشور حقوق مدنی روحانی تمجید کرده و ایران را تشویق کرده است که اقدامات مشخصی در راستای عملی کردن این قول‌ها در اسرع وقت انجام دهد تا به‌زعم قطعنامه مزبور، به وظایف خود در چارچوب قوانین داخلی و قوانین بین‌المللی حقوق بشر عمل کرده باشد.

احمد شهید، گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص ایران در ماه اکتبر مدعی شده بود که مساله حقوق بشر ایران نباید در سایه تعاملات غرب با روحانی به دست فراموشی سپرده شود. وی از ایران به خاطر اعدام 724 نفر ظرف 18 ماه انتقاد کرده که ده‌ها نفر از آنها پس از انتخاب روحانی به ریاست‌جمهوری اعدام شده‌اند.

گروه نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد پیش از رای‌گیری در خصوص این قطعنامه تاکید کرده بود که قطعنامه فوق‌الذکر وضعیت واقعی حقوق بشر در ایران را به نمایش نمی‌گذارد.


برای مطالعه ی متن اصلی خبر به زبان انگلیسیبه ادامه ی مطلب بروید...


دکتر مندنی پور رییس سابق اسکودا در گفتگوی مفصلی با ایسنا از از مسائل روز وکالت گفت

$
0
0


دکتر علی مندنی‌پور که کمتر از یک ماه به پایان دوره مسوولیتش در ریاست اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) باقی مانده است، در گفت‌وگو با ایسنا از استقلال کانون‌های وکلا، سرنوشت لایحه جامع وکالت، آزمون وکالت، ظرفیت اندک پذیرش آن با توجه به خیل انبوه متقاضیان و چالش‌های پیش روی حرفه وکالت سخن می‌گوید.

سرنوشت لایحه جامع وکالت

وی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره سرنوشت لایحه جامع وکالت گفت: ظاهرا این لایحه مجددا از سوی قوه قضائیه اعاده شده و قرار است در هیات دولت مورد بازبینی قرار گیرد.

رییس اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران افزود: از قوه قضاییه، مجلس و به‌ویژه کمیسیون حقوقی و قضایی و همچنین دولت که رییس‌جمهور خود وکیل و حقوقدان است، بسیار بیش از گذشته انتظار می‌رود که با درایت هرچه تمام‌تر و با محوریت استقلال کانون وکلای دادگستری، زمینه تصویب قانون جامع و مانع وکالت را در حد شان و جایگاه کانون وکلای دادگستری با بیش از ۶ دهه استقلال فراهم آورند.

مندنی‌پور افزود: وجود یک کانون وکلای دادگستری مستقل در کنار یک دستگاه قضایی آبرومند به عنوان معاضد این دستگاه می‌تواند نقش بسیار تعیین‌کننده‌ای در تحقق عدالت و توسعه در ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و حتی سیاسی، نه تنها در داخل مرزها که ورای مرزها در دفاع از مصالح و منافع کشور ایران فراهم آورد.


 

متن جدید لایحه وکالت، از متن قبلی غلیظ‌ تر و مداخله‌جویانه‌تر است

$
0
0

در پی ارائۀ متن جدید لایحۀ وکالت تنظیم شده توسط قوه قضائیه به رییس کانون وکلای مرکز

سعید باقری، وکیل دادگستری و عضو کمیسیون بررسی کننده لایحه وکالت در دولت دهم گفت:

متن جدید لایحه وکالت، از متن قبلی غلیظ‌ تر و مداخله‌جویانه‌تر است

ریاست قوه قضائیه هیاتی را مامور بررسی و بازنگری این لایحه کرده بودند و این کمیته پیش نویس جدیدی را تهیه کرده و نسخه ای از آن را به ریاست کانون وکلای مرکز تحویل داده‌اند

ر پیش‌نویس جدید پیشنهاد شده که پروانه وکالت قضاتی که پس از قطع رابطه با قوه قضائیه قصد وکالت دارند را رئیس قوه قضائیه راساً صادر کند

ریاست دادگاه‌های انتظامی بدوی و تجدیدنظر وکلا به عهده قاضی منصوب قوه قضائیه نهاده شده و حضور وکلا در این دادگاه‌ها صرفاً جنبه مشورتی داشته و وکلای عضو دادگاه حق رای ندارند

کتاب

$
0
0
با خبر شدیم که دو کتاب توسط اقای حمیدرضا دانش ناری ( دارنده مدال برنز شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویی حقوق در سطح کشور به عنوان نماینده دانشگاه فردوسی، از دانش آموختگان برتر مقطع کارشناسی دانشگاه فردوسی با معدل ۱۹/۲۰و دانش آموخته برتر مقطع کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی  دانشگاه تربیت مدرس با معدل ۱۸/۴۲)  به صورت تالیف و ترجمه منتشر شده است. ضمن تبریک به جناب اقای دانش ناری، کتاب های ایشان را به علاقمندان حوزه علوم جنایی به ویژه دانشجویان دوره کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی معرفی میکنیم.
۱- ترجمه و تحقیق کتاب جرم شناسی انتقادی معاصر، دکتر مهرداد رایجیان اصلی و حمیدرضا دانش ناری، انتشارات دادگستر، پاییز ۹۲.
جرم شناسی انتقادی به عنوان حدیدترین رویکرد جرم شناسانه، به تبیین نقش نظام سیاسی حاکم در ارتکاب جرایم مختلف می پردازد. به عقیده متخصصان این حوزه، نابرابری ریشه ارتکاب حرم است، نه شاخص های درونی افراد.
ویژگی برجسته این کتاب، دست اول بودن آن است، چرا که این کتاب تنها منبع موجود در قلمروی جرم شناسی انتقادی در کشور است. علاوه بر آن، توضیحات مترجمان در زیرنوشت ها و ارائه نظرات تکمیلی، بر غنای کار افزوده است.
۲- ترجمه کتاب جرم شناسی جرایم یقه سفیدان، حمیدرضا دانش ناری و آزاده صادقی، مجمع علمی و فرهنگی مجد. پاییز ۹۲.
جرایم یقه سفیدان به مثابه جرایم گروه های قدرت، امروزه به بخشی از جذاب ترین مباحث جرم شناسانه تبدیل شده است. توجه به انواع جرایم یقه سفیدی، هزینه های آن، جرم شناسی جرایم یقه سفیدان و سازوکارهای کنترل و پیشگیری از این جرایم، از مباحث مهم این کتاب است. کتاب جرم شناسی جرایم یقه سفیدان، علاوه بر آنکه به بحث های روز جرم شناسی انتقادی می پردازد، نظریه هایی نوین در این عرصه همچون نظریه فرهنگ جرم زای شرکتی را معرفی می کند. ارائه نظریه های نوین جرم شناختی و طرح مباحثی که پیش از این در کشور مسبوق به سابقه نیست، ویژگی برجسته این کار به شمار می رود.
ضمن تبریک مجدد به جناب آقای دانش ناری، برای ایشان آرزوی موفقیت روزافزون داریم.

سهراب سپهری

$
0
0

...بره ای دیدم ، بادبادک می خورد.

من الاغی دیدم، ینجه را می فهمید.

در چراگاه  نصیحت گاوی دیدم سیر.

شاعری دیدم هنگام خطاب، به گل سوسن می گفت: شما

من کتابی دیدم ، واژه هایش همه از جنس بلور.

کاغذی دیدم ، از جنس بهار،

موزه ای دیدم دور از سبزه،

مسجدی دور از آب.

سر بالین فقیهی نومید، کوزه ای دیدم لبریز سوال.

قاطری دیدم بارش انشا

اشتری دیدم بارش سبد خالی  پند و امثال.

عارفی دیدم بارش  تننا ها یا هو.

من قطاری دیدم ، روشنایی می برد.

من قطاری دیدم ، فقهمی برد و چه سنگین می رفت .

من قطاری دیدم، که سیاست می برد ( و چه خالی می رفت.)

من قطاری دیدم، تخم نیلوفر و آواز قناری می برد.
...

------------------------------------------------------

من به اندازه یک ابر دلم می‌گیرد

وقتی از پنجره می‌بینم حوری

- دختر بالغ همسایه -

پای کمیاب‌‌ترین نارون روی زمین

فقهمی‌خواند.

چیزهایی هم هست، لحظه‌هایی پر اوج

(مثلا شاعره ای را دیدم

آن‌چنان محو تماشای فضا بود که در چشمانش

آسمان تخم گذاشت.

و شبی از شب‌ها

مردی از من پرسید

تا طلوع انگور، چند ساعت راه است؟)

...

"سهراب سپهری"

ایام عزاداری سید و سالار شهیدان اباعبدالله الحسین(ع) بر عاشقانش تسلیت...

$
0
0

از کودکی امام حسین را به عنوان مظهر شجاعت و ایثار و مظلومیت می شناختم،پدرم مرد موقری بود ولی همین که نام حسین را می شنید اشک از گونه ها و ریش سفیدش سرازیر میشد.محرم ها روضه خوانی می کرد و روز عاشورا خود به منبر می رفت و میگریست و بدین وسیله به خاندان نبوت اظهار ارادت می کرد.نام علی نیز همچون غرش طوفان او را به لرزه در می آورد و عدالت را در چهره ی او میدید.

مادر بزرگم پیوسته دعا میکرد که خاک ما و موت ما در تربت حسین باشد.

از کودکی به همراه مادر و مادربزرگم به روضه می رفتیم

و در نوجوانی به دسته های عزاداری و سینه زنی می پیوستم...

میدیدم که مردم محله سیاه پوش می شدند و

حتی اوباش نیز محرم را به عبادت می نشینند.

من فرزند چنین محیطی بوده ام...

محیطی که سوگندشان به حضرت عباسبود و با یاد علیخداحافظی میکردند.

روایت فاجعه ی کربلا را نخستین بار از زبان مادربزرگم شنیدم

و نفرت از ظلم و حمایت از مظلوم در جانم مایه گرفت...

نگاشته شده از کتاب زندگی من نوشته ی دکتر کاتوزیان

نتایج آزمون وکالت سال 92 اعلام شد

$
0
0


نتایج آزمون ورودی کارآموزی وکالت سال ۱۳۹۲ اعلام شد.

به گزارش ایسنا، داوطلبان می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org از نتیجه آزمون وکالت اطلاع پیدا کنند.
 
آزمون وکالت سال 92 روز جمعه اول آذرماه با همکاری سازمان سنجش آموزش کشور در 23 کانون وکلای دادگستری به صورت همزمان برگزار شده بود.
 
قرار بود نتایج آزمون وکالت سال 92، 7 دی ماه اعلام شود که دو بار به تعویق افتاد ودر نهایت امروز(چهارشنبه) از سوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام شد.



وزیر دادگستری در مشهد: احمد شهید حقوقدان نیست یک عمله سیاسی است

$
0
0

وزیر دادگستری گفت: احمد شهید اصلا یک حقوقدان نیست و به صورت یک عمله سیاسی وارد عرصه شده و از همان ابتدا علیه ملت ایران موضع گرفته و وی شخصی فاسد است.

خبرگزاری فارس: احمد شهید حقوقدان نیست یک عمله سیاسی است



به ادامه ی مطلب بروید...


قرار ممنوع‌الخروج بودن بدهکار به تقاضای طلبکار صادر می‌شود

$
0
0

طبق مصوبه مجلس

قرار ممنوع‌الخروج بودن بدهکار به تقاضای طلبکار صادر می‌شود

مجلس مصوب کرد مرجع اجراکننده رای باید به تقاضای محکوم‌له(طلبکار) قرار ممنوع‌الخروج بودن محکوم‌علیه(بدهکار) را صادر کند.

همچنینطبق مصوبه مجلس

نمایندگان «متعلقات طلب محکوم‌له» را تعیین کردند

نمایندگان مجلس مصوب کردند متفرعات طلب محکوم‌له شامل خسارت تاخیر در انجام تعهد و خسارت دادرسی است.

به ادامه ی مطلب بروید...

نظر شورای نگهبان در مورد لايحه آيين دادرسي كيفري

$
0
0


شوراي نگهبان نظر خود را در مورد لايحه آيين دادرسي كيفري اعلام كرد. به گزارش اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان، لايحه آيين دادرسي كيفري كه با اصلاحاتي در جلسه مورخ پنجم آذر ماه يكهزار و سيصد و نود و دو به تصويب كميسيون قضايي و حقوقي مجلس شوراي اسلامي بر اساس اصل هشتاد و پنجم (85) قانون اساسي رسيده است؛ در جلسه مورخ 1392/10/25 شوراي نگهبان مورد بحث و بررسي قرار گرفت و با توجه با اصلاحات به عمل آمده نظر شورا به شرح زير اعلام مي گردد: - اطلاق صدر ماده 520، در خصوص اعطاي مرخصي نسبت به مواردي كه شخص شرعا" بايد دائما"در زندان باشد، خلاف موازين شرع شناخته شد. تذكرات: 1- در موار 296، 297، 395 و 426 تفكيك بين تشكيل دادگاه و رسميت آن از جهت منطق حقوقي قابل توجيه نمي باشد و نيز حضور عضو علي البدل در جلساتي قابل توجيه است كه عضو اصلي به تعداد لازم وجود نداشته و يا به جهاتي نتوانند در جلسه دادگاه شركت نمايند، بنابراين حضور عضو علي البدل در صورتيكه مستشاران به تعداد لازم حضور داشته باشند منطقي نيست. 2- در ماده 477، عبارت «خلاف بيّن شرع» به «خلاف شرع بيّن» اصلاح شود. 3- نظر به اينكه قانون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كه اخيرا"به تصويب رسيده با اين قانون در خصوص صلاحيت محاكم ابهام تعارض وجود دارد بهتر است اين امر مورد توجه قرار گيرد. 4- تصوير نامه شمارۀ70/343423/س مورخ 1392/10/9 رئيس محترم ستاد اجرائي فرمان امام رحمة ا... عليه جهت امعان نظر ايفاد مي گردد.

کنکور ارشد یک هفته به تعویق افتاد...

$
0
0


اطلاعيه مهم سازمان سنجش آموزش كشور درخصوص تعويق زمان برگزاري آزمون كارشناسي ارشد سال 1393

براساس گزارشات واصله در رابطه با شرايط نامساعد جوي در اغلب استانهاي كشور و درخواست داوطلبان و خانواده­ هاي محترم آنان، مسؤولين محترم استاني، نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي و هماهنگي بعمل آمده با وزارت محترم كشور  در رابطه با عدم امكان حضور داوطلبان يا مشكلات حضور به موقع در حوزه­ هاي امتحاني، سازمان سنجش آموزش كشور به منظور رفاه حال داوطلبان ترتيبي اتخاذ نمود تا آزمون كارشناسي ارشد سال 1393 به ترتيب طي روزهاي چهارشنبه 23 ، پنج­شنبه 24 و جمعه 25 بهمن­ ماه برگزار گردد. اطلاعيه تكميلي اين سازمان ساعت 14 روز شنبه 19 بهمن­ ماه از طريق سايت سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسيد.



استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران: توافق ژنو تفاسیر مختلفی دارد.

$
0
0

یوسف مولایی با اشاره به اینکه سند توافق ژنو را نمی‌توان در قالب‌های حقوقی سنتی مورد بررسی قرار داد تاکید کرد موضع اخیر روس‌ها در خصوص نقض توافق ژنو می‌تواند بر قدرت چانه‌زنی ایران در مذاکرات بیفزاید.

خبرگزاری فارس: توافق ژنو تفاسیر مختلفی دارد/ موضع روس‌ها فرصت چانه‌زنی ایران را افزایش می‌دهد


یوسف مولایی، استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارسدر خصوص موضع روس‌ها در مورد نقض توافق ژنو توسط آمریکا ابراز داشت: با توجه به دریافت‌ها، برداشت‌ها و خوانش‌های مختلف موجود از سند برنامه اقدام مشترک، خیلی نمی‌توان با بحث‌های حقوقی به تعبیر و تفسیر این سند پرداخت. این سند، یک سند منحصر به فرد است و حتی امضا هم نشده است. یک‌سری بحث‌هایی در این سند آمده که اگر طرفین حسن نیت داشته باشند، قابلیت اجرایی می‌یابد.

این استاد دانشگاه تهران افزود:  اظهار نظر روس‌ها از این جهت اهمیت دارد که یکی از شش کشوری هستند که در طرف مقابل ایران قرار گرفته و در رسیدن به برنامه اقدام مشترک دخالت داشته و موضعشان می‌تواند تاثیرگذار باشد از این جهت که شاید بتواند بیانگر کوتاهی آمریکا در «حسن نیت» باشد و این کوتاهی می‌تواند آثاری بر اجرایی شدن نهایی سند داشته باشد.

مولایی در خصوص بین‌المللی بودن سند توافق ژنو ابراز تردید کرد و خاطرنشان ساخت: این بحث بسیار پیچیده‌ای است. اگر سندی بخواهد بین‌المللی تلقی شود، باید بر اساس معاهده 1968 وین ناظر به معاهدات بین‌المللی تفسیر شود ولی طرفین از اینکه این سند، سندی بین‌المللی است تاکنون سخنی نگفته‌اند.

این سند از نظر مولایی از آن جهت منحصر به فرد است که تعهدات مندرج در آن داوطلبانه است. از این رو همان‌طور که نامش اقتضا می‌کند، تنها یک برنامه اقدام مشترک است. این سند عمدا به صورت سند بین‌المللی تعریف نشده و خواسته‌اند تا انعطاف‌پذیر باشد و لذا نمی‌توان در قالب‌های سنتی حقوقی بحث آن را دنبال کرد. باید منتظر ماند تا نهایتا برآمد بحث‌ها مشخص شود.

استاد دانشگاه تهران جدید بودن تحریم‌ها را محل بحث دانست اما تصریح کرد که اینکه یکی از 6 کشور چنین ابراز نظری کرده، نهایتا تاثیرگذار خواهد بود. اما به لحاظ حقوقی نمی‌توان گفت نظر یکی از شش کشور می‌تواند نظر نهایی باشد اما به لحاظ سیاسی کشورها می‌توانند نظرشان را تغییر دهند.

مولایی تاکید کرد که موضع روس‌ها فرصت زیادی برای ایران ایجاد می‌کند چرا که بخشی از وزن رای شش کشور به موضع ایران نزدیک شده و فرصت چانه‌زنی بیشتر برای ایران ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری فارس

علل طولانی شدن تصویب لایحه قانون تجارت از نظر بهرامی

$
0
0


یک وکیل دادگستری گفت: بعضی از قسمت‌های لایحه تجارت اگر به تصویب برسد مشکلات اقتصادی نه تنها حل نمی‌شود، بلکه چند برابر خواهد شد.

بهرام بهرامی در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با بیان این مطلب، اظهار کرد: تدوین قوانین و مقررات مسلتزم این است که بر اساس ضوابط و شرایط جوامع تدوین شود.


حکم قصاص در بیان آیت‌الله جوادی آملی

$
0
0


آیت‌الله جوادی آملی می‌گوید: کسی نباید بگوید قصاص شستن خون با خون است

زیرا خون بی‌‌‌گناه با خون قاتل شسته نمی‌‌‌شود.
 
حضرت علی علیه‌‌‌السلامدر این باره می‌فرماید:

«رُدّوا الحجرَ من حیثُ جاء فإنّ الشرّ لا یدفعه إلاّ الشرّ».

به اد امه ی مطلب بروید...


نظر شورای نگهبان درباره لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی

$
0
0

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لایحه نحوه اجرای محکومیت‌های مالی مصوب جلسه مورخ سی‌ام دی ماه یکهزار و سیصد و نود و دو مجلس شورای اسلامی در جلسات شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نظر شورا به‌شرح زیر اعلام شده است:


کیفیت رسیدگی به پرونده‌ها و عدم دقت از سوی قضات بیشترین علت شکایت

$
0
0


http://www1.jamejamonline.ir/Media/images/1387/04/05/100942083007.jpg


رئیس دادگاه انتظامی قضات در جمع خبرنگاران خبر داد:

کیفیت رسیدگی به پرونده‌ها و عدم دقت از سوی قضات بیشترین علت شکایت

رئیس دادگاه انتظامی قضات گفت: کیفیت رسیدگی به پرونده‌ها نظیر عدم دقت، عدم استعلام‌ها و همچنین رعایت نکردن ضوابط رسیدگی از مهمترین علل شکایت از قضات است.

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، حجت الاسلام نیری رئیس دادگاه انتظامی قضات در حاشیه سفر استانی رئیس قوه قضاییه به کرمانشاه در جمع خبرنگاران درباره لیست ارائه شده از سوی دادگاه انتظامی قضات برای رد صلاحیت برخی نامزدهای انتخابات هیئت مدیره کانون وکلای مرکز اظهار داشت: لیستی که ارائه شده بود، قطعی بود اما 29 نفر مانده بودند که پرونده آنها رسیدگی نشده بود.

وی با بیان اینکه بررسی ها درباره این افراد هم انجام شده است و قرار بود روز چهارشنبه نتایج اعلام شود، درباره دلایل ردصلاحیت برخی افراد گفت: اطلاعی از دلایل رد صلاحیت ندارم چون این کار در شعبه مربوطه صورت گرفته است و بنده بی اطلاع هستم.

نیری درباره اینکه آیا پس از اعلام اسامی افراد متخلف و انفصال قبلی آنها از قوه قضاییه در نوبت قبلی، آیا باز هم افرادی از دستگاه قضایی منفصل شده اند خاطرنشان کرد: مگر می شود که از اینگونه افراد نداشته باشیم؟ این دادگاه همیشه هست و مسائل را بررسی می کند و اگر موارد مهمی باشد اعلام می کنیم.

رئیس دادگاه انتظامی قضات درباره اینکه بیشترین شکایات از قضات مربوط به چه مواردی است گفت: کیفیت رسیدگی به پرونده یکی از موارد است.

وی گفت: ممکن است قضات دقت در رسیدگی نداشته باشند یا استعلام و ابلاغ صورت نگرفته باشد یا همچنین ضوابط لازم را اجرا نکرده باشند. اینها 99 درصد شکایات را به خود اختصاص می دهند اما این موارد موجب انفصال از خدمت نمی شوند.

منبع:http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13921209000075

دارایی این مقامات و خانواده آنها هم تحت نظارت قرار خواهد گرفت؟

$
0
0

در حالی که تا پیش از این بر پایه تکلیف تعیین شده در اصل ۱۴۲، دارایی رهبر، رییس جمهور، معاونان رییس جمهور، وزیران و همسر و فرزندان آنان قبل و بعد از خدمت، توسط رییس قوه قضاییه رسیدگی می‌شد تا بر خلاف حق، افزایش نیافته باشد، اکنون نظام سیاسی ایران در آستانه گسترش این نظارت به سطحی گسترده‌تر از مقامات است.

به گزارش «تابناک»، پیش‌بینی می‌شود که طرح «رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران» که در کمیسیون مشترک قضایی و اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت‌الله آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضاییه در حال بررسی است، احتمالا به جمع‌بندی و چارچوب مشخصی برسد.

این طرح ابتدا با نام «طرح صیانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادی» پس از بررسی در کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس هفتم به طرح «رسیدگی به دارایی مقامات، مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران» تغییر نام پیدا کرد و نمایندگان پس از 2 سال بررسی، این طرح را در بهمن 89 به هیئت رئیس فرستادند و در نهایت این طرح با تغییراتی در دایره مسئولان مشمول اعلام اموال، در اسفند ماه 89 تصویب شد. اما بار دیگر شورای نگهبان این طرح را با همان اشکال سال 86 به مجلس باز گرداند و تاکید کمیسیون و صحن علنی بر مصوبه قبلی باعث شد که طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود.

ماده سوم طرح مصوب در مجلس، رئیس قوه قضائیه و سایر مقاماتی که از سوی رهبری منصوب می‌شوند و نیز همسر و فرزندان آنها را به شرط اذن رهبری به افراد شمول نظارت بر دارایی‌ها اضافه کرده است، طبق پیشنهاد مجلس مرجعی که رهبری تعیین خواهد کرد مسئول اجرای این ماده خواهد بود.

ماده چهارم طرح مصوب مجلس دایره شمول دارایی مسئولان و مقامات و همسر و فرزندان آنها قبل و بعد از مدت مسئولیت آنها را بسیار وسیع‌تر کرده است. بر این اساس افراد زیر هم باید صورت دارایی خود، همسر و فرزندان تحت تکفل خود را قبل و بعد از خدمت به رئیس قوه قضائیه اعلام کنند:

1- اعضای حقوقدان شورای نگهبان

2- نمایندگان مجلس

3- معاونان رئیس قوه قضائیه و روسای سازمانها و دستگاه‌های وابسته به این قوه و معاونان آنها

4- دادستان کل کشور، رئیس دیوان عالی کشور، رئیس دیوان عدالت اداری و تمامی دارندگان پایه قضائی

5- روسای دفاتر سران سه قوه

6- معاونان وزرا

7- دبیر شورای عالی امنیت ملی

8- رئیس و دادستان دیوان محاسبات کشور

9- رئیس، معاونان و دبیر کل بانک مرکزی

10-روسا و معاونان سازمانها و موسسات دولتی، نهادها و موسسات عمومی غیردولتی

11-فرماندهان عالی رتبه نیروهای مسلح با جایگاه سرتیپ تمام و بالاتر

12-مدیران عامل و اعضا هیات مدیره بیمه‌ها، بانک‌ها و موسسات مالی واعتباری دولتی و شرکتها و موسسات وابسته به آنها

13-استانداران و معاونان آنان و فرمانداران و شهرداران مراکز شهرستان‌ها و معاونان آنها

14-سفرا و کارداران سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی ایران

15-روسای سازمانها و مدیران کل دستگاه‌های موضوع این قانون

16- اعضا مجامع عمومی، هیات مدیره، هیات امنا و مدیر عامل شرکت‌ها و موسسات دولتی یا وابسته به دولت

17-اعضا هیات مدیره و مدیرعامل مناطق آزاد تجاری و معاونان آنها

ماده چهاردهم این طرح، اگر چه صورت دارایی این افراد را محرمانه و انتشار آن را ممنوع دانسته ولی به دادگاه این وظیفه را داده است که اگر رای قطعی محکومیت در این باره صادر شود، آن گاه اسامی محکومان و خلاصه پرونده آنها باید منتشر شده و در اختیار رسانه‌های عمومی قرار گیرد.

نمایندگان مجلس صورت دارایی افراد مشمول این نظارت را به قرار زیر تعیین کرده‌اند:

1- کلیه اموال غیرمنقول و حقوق متعلق به آنها

2- مطالبات و دیون

3- سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار

4- موجودی حسابهای مختلف در بانکها، موسسات مالی اعتباری و نظایر آنها

5-هرگونه منبع درآمدی دیگر و اموال منقول باارزش

پیش از این شورای نگهبان با استناد به اصولی از قانون اساسی و از جمله اصول 142، 158 و 159 مصوبه مجلس را مغایر قانون اساسی دانسته است و اصرار مجلس بر آن باعث شده که کار این قانون به مجمع تشخیص بکشد.

اصل 142 که در ابتدا نیز به آن اشاره شد افراد مشخصی را برای نظارت بر اموال آنها تعیین کرده است و اصول 158 و 159 قانون اساسی نیز به شرح وظایف رئیس قوه قضائیه و صلاحیت‌های دادگاه‌ها پرداخته است.

 منبع: خبرگزاری تابناک

دولت چین پوشش حجاب برای همسران وکلای مسلمان را ممنوع کرد

$
0
0


وزارت امور قضایی چین اعلام کرد که مردان مسلمانی که قصد دارند به عنوان وکیل در این کشور فعالیت کنند، نباید همسران محجبه داشته باشند.

به گزارش شفقنا (پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه)، به نقل از ایکنا، وزارت امور قضایی چین با صدور بیانیه‌ای، به قوانین جدید این کشور برای صدور مجوز وکالت به مسلمانان اویغور اشاره و اعلام کرد: تحصیل‌کردگان مسلمان که قصد دارند به عنوان وکیل رسمی در چین فعالیت کنند نه تنها خود، بلکه اعضای خانواده آنان نیز حق داشتن محاسن را ندارند و همسرانشان نیز نباید پوشش اسلامی داشته باشند.

بر اساس این قانون، والدین وکلای مسلمان و نیز فرزندان این افراد نباید در مراسمات دینی «غیرقانونی(!)» شرکت کنند و مردان جوان خانواده نیز اجازه داشتن محاسن و زنان نیز اجازه پوشاندن موهای خود را ندارند.

دولت چین تهدید کرده است که اگر این قوانین رعایت نشود، پروانه وکالت این افراد را باطل می‌کند و اجازه فعالیت به آنان نمی‌دهد.

وزیر امور قضایی چین مدعی شده است که پوشش اسلامی و داشتن محاسن برای مسلمانان، آنان را به سمت تروریسم سوق می‌دهد!

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که مسلمانان اویغور چین همواره برای انجام مراسمات عبادی خود با مشکلاتی مواجه بوده‌اند و حتی طی ماه مبارک رمضان، دانشجویان مسلمان اجازه روزه‌داری نیز نداشتند.



http://shafaqna.com/persian

۹۵ درصد مردم بدون وکیل به دادگاه می‌روند!

$
0
0

دکتر سیدمحمود علیزاده طباطبایی تا به حال وکیل پرونده‌های مشهور سیاسی بسیاری بوده است. وی گله فراوانی از محافظه‌کاری هیأت مدیره کانون وکلا دارد و بر این باور است که باید هزینه داد تا جایگاه واقعی وکلا مشخص شود.

به گزارش «تابناک»، او با انتقاد از رویه‌های موجود و در نظر نگرفتن شأنیت وکلا می‌گوید‌ خارج کردن کانون وکلا از این همه محافظه‌کاری و قدرتمند کردن این نهاد غیردولتی یک وظیفه است. در ادامه متن خلاصه مصاحبه با وی را بخوانید.

به ادامه ی مطلب بروید...

Viewing all 151 articles
Browse latest View live